4 trucuri pentru uscarea rapidă a hainelor

Fierul de călcat, uscătorul de păr și chiar un prosop mare pot fi aliații tăi atunci când vine vorba de uscarea rapidă a hainelor. Află cum. 

Treburile casnice necesită timp. Gătitul, curățenia, spălarea și uscarea rapidă a hainelor nu sunt sarcini ușoare, însă cu ajutorul acestor patru trucuri, vei putea câștiga mult timp liber. 

1. Când vine vorba de uscarea hainelor, utilizarea unui uscător ar putea fi o opțiune bună. 

În cazul în care nu dispui de foarte mult timp, acest truc te poate scăpa de o mulțime de probleme. Ia în considerare următorii pași:

Agață hainele cu cârlige de o sârmă. Pornește uscătorul de păr și, în funcție de materialul hainelor, setează temperatura. În cazul în care ai haine din lână sau țesătură impermeabilă, nu usca hainele cu temperatură ridicată. Ai grijă să nu lipești uscătorul de îmbrăcăminte. Acest lucru o poate arde sau decolora. 

2. Cel mai bun aliat: aerul

De ani de zile a fost o practică legendară și se pare că este încă utilă. Ține cont de aceste trucuri pentru a-ți usca hainele în aer liber:

Stoarce rufele înainte de a le întinde pe sârmă. Cu cât îmbrăcămintea are mai multă apă, cu atât va dura mai mult să se usuce. Nu înghesui hainele pe sârmă, ci lasă spațiu între ele, astfel încât aerul să se poată strecura printre ele și să eviți mirosul urât.

3. Folosește fierul de călcat pentru a usca rapid hainele

Poate că ai folosit deja acest truc:

Stoarce foarte bine rufele de surplusul de apă, apoi pune un prosop sub îmbrăcăminte. Acesta va usca mai repede hainele. Evită să folosești fierul de călcat la o temperatură ridicată, deoarece poate arde hainele. Insistă pe buzunare și gulere, acestea se usucă mai greu. 

4. Folosește un prosop mare

Așază un prosop mare pe o suprafață plană, peste care pui rufele ude. Strânge bine prosopul, ca și cum l-ai stoarce. Apoi întinde rufele pe sârmă. Se vor usca mult mai repede. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel