4 ceaiuri care te scapă de balonare. Sunt plăcute la gust și ușor accesibile

4 ceaiuri care te scapă de balonare FOTO Pexels @ TeeJey
Iată ceaiurile care te pot ajuta în cazul balonării.

Senzația de balonare apare când există gaze sau aer la nivelul stomacului și intestinului. Poate fi cauzată de o masă bogată în grăsimi care încetinesc golirea stomacului sau de consumul anumitor alimente care produc mai multe gaze decât altele. De asemenea, intoleranța la lactoză poate determina balonarea.

Alimentele care produc frecvent meteorism sunt: fasolea, lintea, mazărea, ceapa, usturoiul, broccoliul, conopida, varza, varza de Brussel, germenii, merele, perele, caisele, nectarinele, prunele, sucurile de fructe, mierea, laptele, iaurtul, înghețata, cerealele integrale (grâul integral și tărâța), precum și alimentele care conțin sorbitol, adică alimentele dietetice și cele ”fără zahăr”.

De altfel, balonarea poate apărea atât ca urmare a unor condiții sau afecțiuni gastrointestinale dar și fără vreo legătură cu tubul digestiv, cum ar fi sindromul premenestrual, sarcina sau menopauza.

Senzația de stomac balonat poate fi combătută cu câteva ceaiuri.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este cel mai popular. Menta are proprietăți antioxidante și antibacteriene, iar cel mai important este acela că ajută la digestie. Acesta poate fi consumat în orice perioadă a anului, atât cald cât și rece, dar mai ales după o masă grea.

Ceai de turmeric

Aproape orice problemă digestivă poate fi ameliorată cu turmeric. Aceasta plantă are atât de multe beneficii asupra sănătății organismului, încât trebuia menționată. Este recomandat în special pentru proprietățile sale antiinflamatorii, ajutând în același timp și la ameliorarea senzației de stomac plin. Pentru un plus de gust și beneficii, este recomandat ca ceaiul de turmenic să fie îndulcit cu o linguriță de miere.  

Ceai de fenicul

Ceaiul de fenicul are o mulțime de beneficii asuprea sănătății, deoarece conține o serie de antioxidanți și vitamine (vitamina A, vitamina B și vitamina C). La fel ca și menta, și feniculul se află printre plantele cele mai populare la nivel global. Acesta ajută la relaxarea mușchilor abdominali și reduce senzația de stomac plin.

Ceai de ginseng

Ginsengul este cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale miraculoase asupra sănătății. Este antiinflamator și antibacterian, motiv pentru care este recomandat pentru problemele de digestie. Acest ceai este obținut din rădăcina de ginseng și este folosit și pentru a combate oboseala sau semnele îmbătrânirii. Este o băutură care încălzește și dă o stare de bine, pe lângă beneficiile în privința balonării.

Vezi și: Scapă de depresie NATURAL. 5 ceaiuri care te ajută să combați depresia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel