A început cu un simplu obicei...
Consumul de alcool, în special la sărbători este o distracție preferată pentru mulți, dar stresul și virusul care a pus stăpânire pe omenire pot duce la un consum excesiv de alcool.
Potrivit unui sondaj Harris Poll, 50% dintre adulți au spus că alcoolul joacă un rol important la întâlnirile de familie și 16% recunosc că au băut mai mult în timpul sărbătorilor decât ar face în orice altă perioadă a anului.
Deci, ce s-ar întâmpla cu corpul tău dacă ai decide să renunți la acest obicei de sărbători și să optezi pentru un pahar cu apă? Lena Beal, dietetician terapeutic la Fuqua Heart Center din Piemont, a explciat care ar fi efectul.
„Alcoolul nu face parte dintr-o dietă standard”, spune Beal. „Nu ne oferă substanțe nutritive esențiale semnificative și vă poate crește aportul zilnic de calorii.”
Iată trei lucruri care se petrec în organism la renunțarea la alcool:
Pierde în greutate. „Când beți alcool ar trebui să mâncați o masă cu conținut scăzut de calorii pentru a ține cont de alcool”, spune Beal. „Dar asta nu se întâmplă de obicei și ajungeți să consumați mai multe calorii. Dacă eliminați alcoolul din dietă, nu veți lua mai multe calorii și, în cele din urmă, vă poate ajuta la scăderea în greutate". Dormiți mai bine. Studiile au arătat că alcoolul perturbă de fapt eliberarea de melatonină în creier, ceea ce declanșează perturbarea somnului și insomnia. Acest lucru vă poate face să vă simțiți neliniștiți și iritați a doua zi. „Eliminarea alcoolului poate ajuta la reducerea tulburărilor de somn și vă permite să vă odihniți adecvat”, spune Beal. Se îmbunătățește starea de spirit. Consumul de alcool scade nivelul de serotonină din creier, spune Beal. Serotonina este un neurotransmițător care vă ajută să vă echilibrați starea de spirit. „Fără serotonină, creierul nu poate funcționa corect și vă poate face să vă simțiți anxios sau iritabil”, spune Beal. „Când nu bei alcool, de fapt te simți mai bine”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început cu un simplu obicei...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Știai că banalele bubițe de la gură...
Dispozitivul care poate depista...
Boala care afectează un milion de...
COVID, impact grav pe termen lung....