Zece ceaiuri de plante sănătoase pe care ar trebui să le încerci

Ceai. Foto: Pixabay
Ceaiurile din plante există de secole, iar multe dinte ele au fost folosite de-a lungul secolelor datorită proprietăților lor curative.

Pe lângă faptul că sunt delicioase, unele ceaiuri de plante au proprietăți care favorizează sănătatea. De fapt, ceaiurile din plante au fost folosite ca remedii naturale pentru o varietate de afecțiuni de sute de ani.

Interesant este faptul că știința modernă a început să găsească dovezi care să susțină unele dintre utilizările tradiționale ale ceaiurilor din plante, precum și unele noi.

Iată o listă cu 10 ceaiuri de plante sănătoase pe care ar trebui să le încercați.

Ceai de mușețel

Mușețelul este bine cunoscut pentru proprietățile sale calmante, iar dovezile preliminare susțin acest lucru. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea simptomelor premenstruale și a nivelului ridicat de lipide din sânge, zahăr din sânge și insulină.

Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este utilizat în mod tradițional pentru ameliorarea disconfortului tractului digestiv. Studiile au descoperit că uleiul de mentă poate ajuta la ameliorarea senzației de greață, crampe, spasme și dureri de stomac.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este cel mai cunoscut ca remediu pentru greață, iar studiile au constatat în repetate rânduri că este eficient în acest scop. Cu toate acestea, mai multe studii au descoperit, de asemenea, că ghimbirul poate ajuta la ameliorarea durerilor menstruale și poate oferi beneficii persoanelor cu diabet zaharat.

Ceai de hibiscus

Ceaiul de hibiscus poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale crescute și la combaterea stresului oxidativ. Cu toate acestea, nu trebuie administrat cu un anumit medicament diuretic sau în același timp cu aspirina.

Ceai Echinacea

Ceaiul Echinacea este utilizat în mod obișnuit pentru a preveni sau a scurta durata răcelii obișnuite. Deși mai multe studii au constatat că este eficient pentru această utilizare, dovezile pe această temă sunt contradictorii.

Ceai Rooibos

Ceaiul Rooibos tocmai a început să fie studiat recent de către oamenii de știință. Dovezile preliminare sugerează că ceaiul rooibos poate contribui la îmbunătățirea sănătății oaselor și la reducerea riscului de boli de inimă, dar sunt necesare mai multe studii.

Ceai de salvie

Mai multe studii au descoperit că salvia îmbunătățește funcția cognitivă și memoria. De asemenea, poate aduce beneficii sănătății colonului și a inimii.

Ceai de lămâie

Studiile preliminare au constatat că ceaiul de lămâie poate îmbunătăți nivelul antioxidant, sănătatea inimii și a pielii și chiar poate ajuta la ameliorarea anxietății.

Ceai de măceș

Ceaiul de măceș este bogat în vitamina C și antioxidanți. Proprietățile sale antiinflamatorii pot reduce inflamația și durerea asociate cu artrita. Studiile au constatat, de asemenea, că măceșele sunt eficiente în combaterea îmbătrânirii pielii și reducerea grăsimilor din stomac.

Ceai de floarea pasiunii

Studiile au descoperit că ceaiul de floarea pasiunii poate ajuta la îmbunătățirea somnului și la reducerea anxietății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel