A început cu un simplu obicei...
Poreclit ''Bill'', bărbatul în vârstă de 81 de ani a fost a doua persoană din Marea Britanie care a primit un vaccin împotriva coronavirusului în afara unui studiu clinic.
Imaginile cu el la vaccinare, la Spitalul Universitar din Coventry, în decembrie anul trecut - la scurt timp după Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani - au apărut în relatări din media internaţionale, printre acestea numărându-se un articol publicat de New York Post cu titlul ''Taming of the Flu'' (''Îmblânzirea gripei''), aluzie la comedia ''Îmblânzirea scorpiei'', a dramaturgului William Shakespeare.
Bill era internat într-o secţie a spitalului la vremea la care a primit vaccinul.
El a fost un susţinător al Partidului Laburist din Marea Britanie, iar un reprezentant al acestei formaţiuni politice i-a confirmat decesul marţi.
Shakespeare, care a murit după ce a suferit un accident vascular cerebral, a fost mândru că a fost una dintre primele persoane care au primit vaccinul, a declarat soţia sa, Joy, într-un comunicat emis de Spitalul Universitar din Coventry şi Warwickshire NHS Trust.
''Bill a fost atât de recunoscător că i s-a oferit ocazia să devină unul dintre primii oameni din lume cărora li s-a administrat vaccinul'', a povestit soţia sa. ''Era ceva de care era foarte mândru - îi plăcea să vadă relatările din media şi impactul pozitiv pe care a reuşit să îl aibă asupra vieţii multora'', a adăugat ea.
''Vorbea deseori cu oamenii despre asta şi ori de câte ori putea încuraja întotdeauna pe fiecare să îşi facă vaccinul'', a precizat Joy.
Shakespeare, tată a doi copii şi bunic pentru patru nepoţi, locuia în Brownshill Green, Coventry, şi a decedat joia trecută la Spitalul Universitar din Coventry, transmite Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
A început cu un simplu obicei...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Știai că banalele bubițe de la gură...
Dispozitivul care poate depista...
Boala care afectează un milion de...
COVID, impact grav pe termen lung....