Valeriu Gheorghiță: Aproape 500.000 de persoane, programate la vaccinare până pe 8 februarie
21 ian, 22:51
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că s-au programat pentru vaccinare aproape 500.000 de persoane, pentru câte există doze de vaccin.
Dr Valeriu Gheorghiță. FOTO: DC Medical

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat joi, pentru B1 TV, că în zilele următoare vom fi cu dozele de vaccin anticoronavirus aproape la fix: 500.000 de persoane sunt programate pentru prima doză până pe 8 februarie, la care se adaugă cei care trebuie să primească rapelul. Și tot cam atâtea doze vom avea, cu tot cu cele pe care le vom primi în perioada imediat următoare.
„Din 18 ianuarie, numărul persoanelor noi vaccinate a fost de peste 30.000 zilnic. Azi am avut peste 35.000. Am început și rapelul pentru cei din etapa inițială. Asta ne duce la peste 39.000 de doze făcute azi. După ce s-au distribuit pe următoarele trei zile, mai avem 130.000 de doze ce vor fi distribuite zilele viitoare cu tranșele ce vor mai veni.
Săptămâna viitoare, luni, e preconizată livrarea următoarei tranșe - 180.000. Se recuperează deficitul de săptămâna trecută. Pfizer își onorează livrările săptămânale. Vom vedea dacă se păstrează ziua de luni, dat fiind că s-a făcut schimbări în producție, pentru a crește nivelul de producție. Acum sunt aproape 500.000 de persoane programate până pe 8 februarie, la care se adaugă cele care trebuie să-și facă rapelul. Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc atât vom folosi”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru B1 TV. 


Ştiri Recomandate

INCENDIU la Spitalul de psihiatrie din Craiova! 18 pacienți și 5 cadre medicale, evacuate!
Se pregătește un lockdown? DECLARAȚIA lui Raed Arafat
TOBRAMYCINUM + DEXAMETAZONUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri