Vaccinul ales de Adina Alberts pentru a-și imuniza familia. Reacţia lui Alexandru Rafila: "Nu, îmi pare rău" - VIDEO

Medicul chirurg estetician Adina Alberts a dezvăluit vaccinul cu care se va imunizia împotriva virusului COVID-19.

Medicul Adina Alberts a declarat, marți, 19 ianuarie, la Antena 3, de față cu profesorul Alexandru Rafila, că se va vaccina cu ''un alt vaccin dintr-un viitor foarte apropiat''. Este vorba despre cel de la AstraZeneca.

"Eu mă vaccinez cu un alt vaccin dintr-un viitor foarte apropiat. Am înţeles de la domnul Arafat că în mai puţin de o lună vom avea acces la el, de la AstraZeneca. Cu acela doresc să îmi vaccinez şi părinţii care au 84 de ani. Rămâne să vedem ce se va întâmpla. Dacă nu voi putea, rămâne să amân această vaccinare până îmi va veni şi mie rândul la AstraZeneca.

Mecanismul acesta de acţiune, tehnologia aceasta, ARN mesager, este de altfel explicată pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătăţii. Este practic o învăţare, o educare a propriilor noastre celule de a sintetiza proteina spike. Mie mi se pare că este foarte alambicată această tehnologie, când în mod normal ar fi trebuit să avem acces până în zilele noastre. Până în prezent ar fi trebuit deja să avem acces la vaccinurile care au utilizat tehnologia clasică pe bază de antigene.", a precizat Alberts. 

Reacţia lui Alexandru Rafila

 

''Din păcate au eşuat la testele clinice, în rest nu e niciun fel de altă problemă. Asta e singura problemă. Vaccinurile clasice pe bază de antigene au eşuat la testele clinice. Nu se folosesc pentru această boală, doamna doctor. Nu, îmi pare rău. Avem informaţii diferite, dar probabil că dumneavoastră le aveţi din altă zonă decât cea a sănătăţii publice, mă scuzaţi'', a fost replica medicului Alexandru Rafila pentru Adina Alberts.

''Este un vaccin inovativ, asta nu neagă nimeni, că discutăm despre un vaccin inovativ, dar şi celelalte vaccinuri care sunt disponbile, din păcate, cele clasice care conţin deja numai antigenele virale, în cazul nostru, din păcate nu au avut succes, adică conţin bucăţele din virus. Din păcate, dumneavoastră continuaţi să aveţi aceeaşi confuzie. Cele care conţin deja antigene virale, nu au avut succes", a mai precizat Rafila.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel