Primul semn al unui AVC care îți...
Alimentele bogate în fructoză nu fac bine sistemului imunitar. Aceasta este concluzia unui studiu care apare în revista Nature Communications.
Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Swansea, Universitatea din Bristol și Institutul Francis Crick din Londra, toate din Regatul Unit, au examinat modul în care celulele umane și de șoareci au răspuns la expunerea la fructoză.
Cercetătorii au descoperit că fructoza determină inflamația sistemului imunitar. Acest proces, la rândul său, produce molecule mai reactive, care sunt asociate cu inflamația.
„Studiul nostru este interesant, deoarece ne duce cu un pas mai aproape de înțelegerea de ce unele diete pot duce la probleme de sănătate”, spune dr. Emma Vincent, autor al studiului și cercetător la Bristol Medical School, citat de doctorulzilei.ro.
Deși fructoza este un zahăr natural prezent în fructe, miere și în anumite legume, cum ar fi sparanghelul și dovleacul, în ultimii ani, se folosește siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS), care este mai ieftin. Șocant este că acest sirop se găsește în multe alimente la care nici nu te-ai fi gândit, cum ar fi pizza congelată și sos de salată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Primul semn al unui AVC care îți...
Autofagia, procesul natural de...
Acest test de sânge îți arată dacă ai...
Această infecție tăcută crește riscul...
Țiuit în urechi, oboseală sau...
Descoperă temperatura ideală pentru...
Această terapie topește cheagurile de...
Aceasta este una din cauzele pentru...