Uleiuri esențiale, 5 adevăruri șocante despre care nimeni nu vorbește

Uleiurile esențiale sunt extracte chimice și aromatice din plante medicinale, cum ar fi lavanda, tămâia sau menta. Ele pot fi absorbite de corp și utilizate pentru a trata anumite afecțiuni.

5 adevăruri șocante despre uleiuri esențiale

 

Am stabilit că uleiurile esențiale pot trata anumite afecțiuni, dar pot face mult mai mult de atât.

1. Uleiurile esențiale combat infecțiile nosocomiale

Potrivit Science Daily, uleiurile esențiale ar putea fi o alternativă ieftină și eficientă la antibiotice și la infecțiile nosocomiale rezistente la medicamente. Profesorul Yiannis Samaras și dr. Effimia Eriotou, de la Institutul Tehnologic Educațional din Insulele Ionice, din Grecia, au descoperit că extractele de cimbru și scorțișoară erau extrem de eficiente în eliminarea bacteriilor Staphylococcus. Cimbrul a eliminat aproape în totalitate bacteriile în 60 de minute.

2. Uleiurile esențiale funcționează la nivel celular

Spre deosebire de antibiotice, uleiurile esențiale pot trata bolile care se află în interiorul celulei. Asta pentru că pot trece prin peretele celular. Cu toate acestea, antibioticele nu pot trece de peretele celular și pot trata numai bacteriile de pe suprafața celulei. Prin urmare, uleiurile esențiale sunt mult mai eficiente în tratarea bolilor decât antibioticele.

3. Uleiurile esențiale pot fi absorbite în mai multe moduri diferite

Potrivit Healing-Scents, există trei moduri diferite în care organismul poate absorbi uleiurile esențiale: prin plămâni, piele și prin stomac. La copiii mici, cantitatea de ulei trebuie diluată cu un alt tip de ulei, cum este cel de cocos, deoarece pielea tânără este mult mai sensibilă. 

4. Uleiurile esențiale șterg dezinformarea din celulele noastre

Sesquiterpenele găsite în aproape toate uleiurile esențiale șterg informațiile proaste din memoria celulară. Apoi monoterpenele „restabilesc informațiile corecte din ADN-ul celulei odată ce sesquiterpenele și-au făcut treaba”. Acest lucru se datorează faptului că uleiurile esențiale pot trece prin peretele celular, scrie experience-essential-oils.com.

5. Uleiurile esențiale pot schimba biochimia sistemului nervos

Potrivit medicului osteopatic Joseph Mercola, „un studiu japonez a constatat că inhalarea uleiurilor esențiale poate modula activitatea sistemului nervos simpatic. Anumite uleiuri s-au dovedit a fi stimulante, în timp ce altele s-au dovedit liniștitoare. Spre exemplu, ardeiul negru, feniculul și uleiul de grapefruit au determinat o creștere de 1,5 până la 2,5 ori a activității sistemului nervos simpatic”. S-a descoperit că unele uleiuri cresc adrenalina, iar altele reduc producția sa. Studiul complet îl puteți citi AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel