Uleiul de avocado: 10 beneficii pentru sănătate despre care nu știai

Avocado
Uleiul de avocado este una dintre cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba de prăjit. Dar pe lângă gătit, mai are o serie de întrebuințări și multe beneficii pentru sănătate.

Uleiul de avocado nu este doar sănătos, ci este și foarte plăcut aromat pentru gătit. Acidul oleic din uleiul de avocado îl face extrem de rezistent la oxidare, ceea ce înseamnă că nu-și va modifica proprietățile la fel de repede ca multe alte uleiuri de gătit.

De asemenea, temperatura la care uleiul începe să se degradeze este mai mare decât la alte uleiuri, făcându-l o alegere optimă pentru prăjit. Poate rezista la temperaturi ridicate fără a se descompune și a-și pierde beneficiile pentru sănătate. Deși este o alegere bună pentru gătitul la temperaturi ridicate, este, de asemenea, delicios pentru sosuri sau salată.

Cu toate acestea, beneficiile nu se limitează la bucătărie.

Iată 10 beneficii ale uleiului de avocado pentru sănătate

Scade colesterolul: este bogat în grăsimi mononesaturate și scăzut în grăsimi saturate. De asemenea, nu conține colesterol. Adăugarea acestui ulei în dietă poate ajuta la scăderea nivelului lipidelor cu densitate scăzută (LDL) sau a nivelului de colesterol „rău”. Aceasta este o alegere dietetică deosebit de bună pentru diabetici.

Scade tensiunea arterială: are un conținut ridicat de potasiu și vitamina E, care menține vasele de sânge sănătoase prin eradicarea radicalilor liberi. Dietele care conțin ulei de avocado modifică, de asemenea, nivelul uleiurilor grase esențiale din rinichi. Acest lucru afectează modul în care răspund la hormonii care reglează tensiunea arterială. Mai mult, este un antiinflamator care poate ajuta la prevenirea deteriorării pereților arteriali, reducând riscul de boli cauzate de acumularea plăcii.

Detoxifică organismul: Uleiul de avocado conține clorofilă, o sursă naturală de magneziu, care elimină în mod natural metalele grele precum mercurul și plumbul din ficat, rinichi, creier și alte organe.

Ajută la combaterea și prevenirea cancerului: este bogat în acid oleic mononesaturat, același omega 9 EFA găsit în uleiul de măsline. Unul dintre numeroasele beneficii ale acidului oleic este scăderea riscului de cancer. Acizii grași Omega 3, care se găsesc și în uleiul de avocado, sunt anti-cancerigeni bine cunoscuți, care ajută la încetinirea creșterii celulelor canceroase, în special a celor care cauzează cancer de sân și de colon. Avocado conține, de asemenea, glutationul antioxidant anticancerigen.

Tratează deteriorările și iritațiile pielii: Uleiul de avocado este foarte penetrant și se crede că este absorbit prin epidermă și în stratul dermic al pielii, lucru pe care majoritatea cremelor hidratante și uleiurilor nu le pot face. Se știe că uleiul de avocado tratează pielea uscată, descuamată și arsurile solare. Folosit în timp, uleiul de avocado poate reduce apariția unor leziuni minore la soare, pete de vârstă și cicatrici. Omega 3 și vitamina E îl fac, de asemenea, o alegere excelentă pentru tratarea iritațiilor pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis, tocuri crăpate, mătreață și mușcături și înțepături de insecte.

Combate ridurile: Nivelurile ridicate de proteine ​​găsite în uleiul de avocado, combinate cu diferitele conținuturi de aminoacizi, fac din acest ulei excelent pentru regenerarea țesuturilor și reînnoirea celulelor. Uleiul de avocado îmbunătățește rata de producere a colagenului de către organism. Vitaminele A și D, care se găsesc în uleiul de avocado, pot promova producerea și legarea de colagen.

Consumul sau aplicarea locală a uleiului de avocado vă poate încetini procesul de îmbătrânire a pielii.

Ajută la tratarea bolii parodontale: Studiile au arătat că uleiul de avocado inhibă un element cunoscut sub numele de moleculă de citokine proinflamatoare, reducând astfel inflamația.

Îmbogățește părul: Aceiași nutrienți care hrănesc pielea, hrănesc și părul. După curățarea părului, aplică ulei de avocado singur sau amestecat cu uleiuri esențiale pe păr și pe scalp. Acest lucru va îmbunătăți structura părului existent, promovând în același timp creșterea părului nou. Uleiul de avocado este, de asemenea, o sursă excelentă de lecitină, care este o substanță grasă care acționează ca lubrifiant și emulgator. Atunci când este aplicată local, lecitina asigură o acoperire de protecție a foliculilor de păr și a pielii, care ajută la prevenirea pierderii de umiditate din cauza vântului și a climelor aspre.

Stimulează pierderea în greutate: Uleiul de avocado are un conținut ridicat de acid oleic, un acid gras omega-9 și se găsește în mod natural în uleiurile animale și vegetale, despre care oamenii de știință cred că îmbunătățesc fluxul de sânge către mușchi în timpul exercițiilor fizice și că compusul ajută la stimularea enzimelor care transportă grăsimile către unde poate fi stocat pentru energie. În plus, uleiul de avocado este gros și plin de substanțe nutritive, fiind foarte sățios. Vitaminele, mineralele și acizii grași mononesaturați din uleiul de avocado contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei, ajutându-vă să procesați alimentele mai eficient.

Crește absorbția nutrienților: nivelurile ridicate de grăsimi mono-nesaturate găsite în uleiul de avocado ajută corpul să absoarbă multe vitamine și substanțe nutritive cheie solubile în grăsimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel