Caracterizate de lipsa unui...
Tulburarea de stres post-traumatic, de ce apare ea? La această întrebare a încercat să găsească răspunsuri Stephen Maren, profesor universitar la Departamentul de Știinte Psihologice si ale Creierului, din cadrul Universității Texas, SUA.
Acesta a analizat zonele creierului care reglează emoția și după ce pericolul a trecut, dar și cum influențează stresul acele regiuni ale creierului responsabile cu teama. A examinat neuronii din creier ce provoacă recidiva de frică și legătura cu stresul. Și a descoperit că atât stresul, cât și alți factori pot cauza emoții legate de frica de recidivă, notează sciendaily.com.
Cercetătorul consideră că stresul sporește activitatea regiunilor care promovează frica din cortexul prefrontal și, în același timp, reduce activitatea în regiunile învecinate cu reducerea fricii. În opinia acestuia, studiul său ar deschide calea spre noi tratamente care reduc frica și recidiva după terapie.
Studiul a fost publicat în una dintre cele mai citate reviste științifice din lume - Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...