Trucul suprem pentru ca omleta să nu se rupă când o întorci în tigaie

Utilizarea unei spatule de lemn pentru întoarcerea omletei în tigaie este una dintre recomandări.

Ouă, cașcaval, sare și ulei. Doar cu aceste ingrediente de bază poți prepara una dintre cele mai iubite variante de mic dejun: omleta. Deși sunt necesare doar acele ingrediente prezente în toate bucătăriile, uneori prepararea omletei poate fi trunchiată în anumite momente, mai ales când o întorci în tigaie. Mai pe scurt, se rupe, iar bucăți din omletă cad fie în tigaie, fie pe aragaz. 

A ști când să întorci omleta în tigaie poate fi pasul important pentru un rezultat perfect. 

O primă recomandare este folosirea unei spatule din lemn pentru a întoarce omleta în tigaie. Procedura trebuie făcută încet, fără a rupe omleta. 

Mai târziu, poți folosi capacul cratiței, dacă este puțin concav, sau o farfurie, ținând cont că aceasta trebuie să fie întotdeauna mai mare decât cratița. 

Unii folosesc a doua tigaie, dar nu este necesar. Ca un truc final, poți unge capacul cu puțin ulei, astfel încât să nu rămână resturi de omletă când vrei să o întorci. 

Acum că știi trucurile necesare pentru ca omleta să nu se rupă în tigaie, mai jos îți prezentăm o rețetă de omletă pufoasă, cu puține calorii:

Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate

 

Timp pregătire: 5 minute

Timp de preparare: 5 minute

Timp total: 10 minute

Ingrediente

o lingură de ulei de măsline

2 ouă, bătute ușor

câteva rondele de ceapă

4 roșii uscate, tăiate cuburi

25 grame brânză feta

mix frunze de salată

pătrunjel

Mod de preparare

Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel