Trucul suprem pentru a pune caserole în frigider fără a ocupa tot spațiul

Păstrarea frigiderului curat și ordonat împiedică formarea bacteriilor dăunătoare pentru sănătate. 

Cutii de bere sau suc împrăștiate prin tot frigiderul, legume așezate pe toate rafturile frigiderului și lista poate continua. Din fericire, există câteva trucuri pentru a-ți ordona spațiul din frigider. O bună organizare a frigiderului este importantă nu numai pentru ca temperatura să fie distribuită uniform, ci și pentru ca frigiderul să nu devină o sursă de infecție.

Caserolele sunt secretul! Datorită acestor recipiente transparente cu capac, spațiul din frigider devine mult mai încăpător. Plus că ai posibilitatea să sortezi fiecare aliment din frigider, fără a mai exista acel haos. Aceste caserole, care se găsesc în orice magazin, sunt ieftine, practice și îți înfrumusețează frigiderul. Cumpără mai multe caserole de diferite dimensiuni și umple-le cu alimente proaspete, cum ar fi brânză, carne, salate, și renunță la boluri, farfurii etc. puse aiurea în frigider. 

Dacă, spre exemplu, ai carne proaspătă în frigider, dar o ții în pungă de plastic, transferă bucățile de carne în caserole. Așa câștigi și spațiu, și timp atunci când vrei să le gătești.  

În cazul mâncării gătite, deși poate fi depozitată în caserole, aceasta nu trebuie ținută mai mult de trei-patru zile în frigider. 

Câte zile este sănătos să păstrezi mâncarea gătită în frigider

 

Odată preparată și lăsată să se răcească, mâncare se depozitează în frigider, însă nici acolo nu trebuie ținută cu zilele. Se recomandă ca mâncarea gătită, pusă la rece, să fie consumată în următoarele trei sau patru zile deoarece, deși procesul de creștere a bacteriilor este încetinit la frigider, asta nu înseamna că bacteriile nu se pot dezvolta chiar și la temperaturi scăzute.

Fileul de pește, carnea de pui și carnea tocată pot sta la frigider în jur de două zile. În schimb, carnea de vită sau de porc pot rezista fără probleme timp de trei zile.

Citește și 10 alimente pe care nu trebuie să le congelezi niciodată

Lactatele - aproximativ o săptămână, ouăle crude - mai puțin de cinci săptămâni, fructele și legumele - o săptămână: ciuperci, conopidă, broccoli, afine; respectiv trei săptămâni: mere, lămâi, lime.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel