Transpirații nocturne: de ce apar și cum scapi de ele

Transpirațiile nocturne
Transpirațiile nocturne apar destul de frecvent și pot avea mai multe cauze. Iată câteva dintre ele și cum pot fi evitate.

Multe persoane se luptă cu transpirațiile nocturne chiar dacă nu este exagerat de cald în casă. Există multe motive posibile pentru transpirațiile nocturne.

Iată ce spun experții despre asta:

Pijamaua, sau lipsa ei 

Unora le place să doarmă chiar goi sau poate cred că vor fi le va fi mai puți cald, astfel. Dar adevărul este că o pijama subțire sau un tricou din bumbac va absorbi mai bine transpirația, decât dacă veți dormi gol. Mai mult, când purtați pijamale, nu va trebui să vă acoperiți cu atât de mult așternut. Vă va fi mai puțin cald și transpirați mai puțin. Este recomandat să purtați pijamale din bumbac sau in, deoarece țesăturile sintetice vă vor face mai transpirate.

Fitness, seara

Dacă sunteți atent la sănătatea dumneavoastră și vă palce să faceți mișcare, acesta ar putea fi motivul transpirațiilor nocturne. Dacă ați transpirat în timpul antrenamentului, ar putea fi nevoie de două până la patru ore pentru a vă răcori din nou. Dacă faceți mișcare chiar înainte de a merge la culcare, acesta ar putea fi motivul pentru care vă simțiți cald și transpirat noaptea. Încercați să vă planificați antrenamentele cu cel puțin patru ore înainte de culcare. Acest lucru va permite corpului să se răcească suficient și vă va ajuta și la somn, deoarece s-ar putea să vă simțiți nervos imediat după un antrenament.

Menopauza 

Dacă sunteți o femeie de la sfârșitul anilor patruzeci sau începutul anilor cincizeci, este posibil să suferiți de menopauză. Acest lucru ar putea provoca bufeuri și transpirație. Nu este distractiv și poate fi destul de deranjant, dar, din păcate, nu se poate face nimic în acest sens. Încercați să folosiți așternuturile din țesături ușoare, cum ar fi bumbacul, evitați materialele sintetice. Schimbați-le des și purtați pijamale din aceeași țesătură.

Mâncăruri picante 

Dacă vă place să consumați alimente picante, aceasta ar putea fi cauza transpirațiilor de noapte. Corpul trebuie să lucreze puțin mai greu pentru a digera mâncarea picantă, provocând încălzirea corpului. Dacă mâncați mai mult sos fierbinte și observați că transpirați mai mult noaptea, ar putea fi timpul să renunțați la condimente.

Dacă niciunul dintre acestea nu se aplică pentru și observați totuși multă transpirație noaptea, vă recomandăm să contactați un medic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel