TOP 6 cele mai bune alimente pentru creier si memorie. Beneficii uimitoare

Ciocolata
Iată 6 alimente pe care ar trebui să le consumați pentru a stimula memoria și dezvoltarea creierului.

Creierul este cel mai important organ al corpului deoarece controlează toate funcțiile. Drept urmare, dezvoltarea sa sănătoasă și activă este extrem de importantă. Creierul controlează sistemul nervos al corpului tău, adună toate informațiile și le procesează, creierul îți permite să te miști, să simți, să atingi și să stochezi toate informațiile pe care le-ai adunat în toți acești ani. 

Iată alimentele care vă vor stimula memoria și vor menține funcționarea corectă a creierului:

Peşte

Peștele gras se află în topul listei pentru alimentele care stimulează creierul și este o sursă bogată de acizi grași omega-3. Pești precum somonul, păstrăvul și sardinele sporesc funcționarea creierului și memoria. Sunt esențiale pentru perioadele stresante sau înainte de un examen. Ele ajută și la îmbunătățirea schimbărilor de dispoziție.

Curcuma

Acest ingredient cheie utilizat în multe gospodării indiene este util pentru creier. Antioxidanții prezenți în pulberea de turmeric ajută la îmbunătățirea memoriei și, de asemenea, ajută la ameliorarea depresiei, deoarece crește nivelul de serotonină. Compusul său activ, care este curcumina, are puternice proprietăți antiinflamatorii care ajută creierul. 

Broccoli

Această legumă este plină de mai mulți nutrienți și minerale, inclusiv antioxidanți. Sunt bogate în vitamina K, ceea ce ajută la păstrarea memoriei. 

Citește continuarea pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel