Top 10 alimente care reduc riscul de cancer


Alimente     FOTO unsplash
Iată un top al primelor 10 alimente care reduc riscul de cancer.

Ceea ce mâncăm ne influențează sănătatea, este deja un lucru cunoscut de toată lumea. Studiile au arătat că un aport mai mare de anumite alimente poate reduce riscul de cancer. Iată care sunt acestea:

Broccoli

Broccoli și alte legume crucifere, cum ar fi conopida, varza și varza, conțin izotiocianat și sulforafan. Și acești compuși pot bloca în mod semnificativ substanțele cauzatoare de cancer și pot inhiba creșterea celulelor canceroase.

Usturoiul

Proprietățile anticancerigene ale usturoiului și ale altor alimente din familia allium, inclusiv ceapă, scallion și praz, sunt oferite de quercetina antioxidantă și de unii compuși acizi pe bază de sulf. Acestea protejează în special împotriva cancerului de stomac și colorectal.

Roșiile

Roșiile sunt încărcate cu un antioxidant puternic numit licopen. Acest compus poate preveni anumite tipuri de cancer, în special cancerul de prostată.

Afine

Afinele sunt bogate în antociani și flavonoli care au proprietăți antioxidante și ajută la reducerea riscului de cancer. Alte fructe de pădure, cum ar fi murele, afinele și căpșunile, ajută, de asemenea, celulele să detoxifice substanțele nocive.

Spanac

Spanacul și alte legume cu frunze de culoare verde precum salata, sunt surse concentrate de mai mulți compuși antioxidanți, inclusiv carotenoizi. Și aceste substanțe sunt semnificativ utile în combaterea cancerului.

Morcovi

Morcovii sunt plini de substanțe fitochimice care ar putea proteja împotriva cancerelor de sân, stomac, esofag și multe altele. De asemenea, furnizează beta-caroten, un antioxidant care ar putea lupta împotriva HPV, cauza principală a cancerului de col uterin.

Soia

Alimentele din soia sunt surse deosebite ale mai multor izoflavone, inclusiv genisteină și daidzeină. Și aceste substanțe protejează împotriva cancerelor legate de hormoni, cum ar fi cele ale sânului, endometrului și prostatei.

Cereale integrale

Cerealele integrale conțin sute de substanțe care au capacități de a favoriza sănătatea. De exemplu, fibra din cerealele integrale poate reduce riscul de cancer colorectal, iar saponinele și fenolii acestora pot ajuta la prevenirea cancerului de colon și de sân.

Pește gras

Peștii grași, cum ar fi somonul, macrou și hamsii, sunt plini de nutrienți esențiali, inclusiv acizi grași omega-3, potasiu și vitamina B. Și un aport mai mare de acești nutrienți ar putea reduce semnificativ riscul de cancer al colorectalului, prostată și colon.

Nuci

Nucile au proprietăți de prevenire a cancerului datorită unei substanțe numite pedunculagin. Cercetările au arătat că o porție de nuci în fiecare zi poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer, inclusiv cele ale sânului, endometrului și colorectalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel