Știrile zilei - 30 iunie. Cele mai importante informații din sănătate

Știrile zilei
DC Medical vă prezintă cele mai importante informații din sănătate ale zilei de 30 iunie.

Știrile zilei de 30 iunie:

Fibrilația atrială, la ce simptome să fii atent - Fibrilația atrială, o frecvență cardiacă neregulată, se recunoaște prin simptome precum amețeli, dureri în piept, oboseală sau intoleranță la efort. CITEȘTE MAI MULT.

Deficiența de vitamina D, cum o recunoști. Simptome - Vitamina D, esențială pentru bunul mers al organismului, se găsește în puține alimente, în cantități mici. CITEȘTE MAI MULT.

Cancer: două molecule recent descoperite pot suprima creșterea tumorii - Două molecule noi descoperite de cercetători sunt capabile să inhibe celulele canceroase și să suprime creșterea tumorilor chiar și atunci când alte medicamente nu mai funcționează. CITEȘTE MAI MULT.

Înghețata, beneficii pentru sănătate? Trei motive ca să scapi de vinovăție după ce o mănânci. CITEȘTE MAI MULTE. 

Pierderea vederii ar putea fi prevenită cu ajutorul unui medicament sub formă de picături în ochi. Tratamentul este eficient atunci când cauza este o ocluzie a venei retiniene. CITEȘTE MAI MULTE. 

Coronavirus: două persoane implicate într-un accident rutier, testate pozitivCITEȘTE MAI MULTE. 

Multe persoane se tem că se vor îngrășa dacă renunță la fumat. Fumatul crește metabolismul și când încetezi să fumezi, metabolismul revine la normal, facilitând o ușoară creștere în greutate. CITEȘTE MAI MULTE. 

Mișcarea moderată, în timpul sarcinii, crește un compus din laptele matern care protejează sugarul de anumite boli, pe tot parcursul vieții, arată un studiu. CITEȘTE MAI MULTE. 

Laptele de vacă nepasteurizat sau crud poate conține gene rezistente la antimicrobiene, dacă este ținut la temperatura camerei, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California. CITEȘTE MAI MULTE. 

Tânără moartă în spital după o întrerupere de sarcină. Familia acuză medicii de malpraxis. CITEȘTE MAI MULTE. 

Lista țărilor din „zona verde” de coronavirus, actualizată: vezi care sunt acestea. CITEȘTE MAI MULTE. 

Două studii americane, publicate luni, furnizează o descriere mai documentată decât cele anterioare în privinţa simptomelor misterioasei maladii asociate cu noul coronavirus, care a afectat cel puţin o mie de copii pe plan global, denumită sindromul inflamator multisistemic la copii (MIS-C). CITEȘTE MAI MULTE. 

O nouă tulpină de gripă, cu potențial de a deveni pandemie, a fost identificată în China. CITEȘTE MAI MULTE

UMF Carol Davila, printre cele mai prestigioase universități internaționale. Ce loc ocupă în TOP Shanghai.  CITEȘTE MAI MULTE

Medicul și profesorul Cristian Lupașcu a vorbit despre echipamentele de protecție folosite în timpul stării de urgență și stării de alertă la Chirurgie I și II din cadrul Spitalului Județean Sf. Spiridon din Iași. CITEȘTE MAI MULTE. 

Diabet de tip 2: tratamentul de bază pentru pacienți cu risc cardiac scăzut - Terapia pe bază de metformină trebuie să fie un tratament de primă linie pentru pacienții cu diabet zaharat tip 2, cu risc cardiovascular scăzut, spun ultimele studii. CITEȘTE MAI MULT.

O unitate de Pneumoftiziologie din Brașov se desființează. Director: condamnă la moarte pacienți de TBC și cazurile sociale - Directorul Unității de Asistență Medico-Socială de la Sânpetru, județul Brașov, Laura Ioana Bratosin, trage un semnal de alarmă, într-o scrisoare, legat de închiderea unității medicale pe care o conduce. CITEȘTE MAI MULT.

Distrofia musculară: descoperirea care ar putea face posibil un tratament - Distrofia musculară ar putea fi tratată cu un nou tip de tratament proiectat de cercetători. Descoperirea lor ar putea face posibil tratamentul. CITEȘTE MAI MULT.

Măsurile de siguranță în pandemie: de ce ar trebui să purtăm masca - Numărul de persoane infectate crește în fiecare zi în ultimele două săptămâni. Măsurile impuse de autorități nu par să dea rezultate. Vedeți mai jos câteva argumente pentru care ar trebui respectate câteva măsuri simple care ne-ar proteja. CITEȘTE MAI MULT.

PRIMER: al doilea val de Covid-19 va duce la o catastrofă sanitară - Patronatul producătorilor de medicamente (PRIMER) este de părere că al doilea val al pandemiei va duce la o catastrofă sanitară și îndeamnă la respectarea măsurilor de distanțare socială și a celor de igienă. CITEȘTE MAI MULT.

Cum să te menții sănătos în vara asta, în ciuda pandemiei de COVID-19 - Exercițiile fizice și înotul sunt două moduri de a vă menține sănătoși în ciuda pandemiei de COVID-19. CITEȘTE MAI MULT.

Radioterapia stereotaxică corporeală. Dr Matei Bâră, la Interviurile DC News si DC Medical - Dr Matei Bâră, medic specialist Radioterapie, șef al Departamentului de Radioterapie de la Centrul Oncologic Sanador, vine la Interviurile DC News și DC Medical pentru a discuta despre Radioterapia stereotaxică corporeală (SBRT). CITEȘTE MAI MULT.

Radioterapia stereotaxică corporeală, alternativă la chirurgie? Dr Matei Bâră, în ce cazuri se poate - Dr Matei Bâră, medic specialist Radioterapie, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, a explicat în ce cazuri Radioterapia stereotaxică corporeală poate înlocui operația. CITEȘTE MAI MULT.

Cum se desfășoară ședințele de radiochirurgie cerebrală. Detalii importante pentru pacienți - Dr Matei Bâră, medic specialist Radioterapie, a explicat, la Interviurile DC News și  DC Medical, cum se desfășoară, pas cu pas, ședințele de radiochirurgie cerebrală și ce investigații presupun ele. CITEȘTE MAI MULT.

Radioterapia stereotaxică, diferența față de cea clasică. Riscul de toxicitate. „Trebuie să fim foarte preciși” - Dr Matei Bâră, medic specialist Radioterapie, a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, cât de importantă este localizarea exactă a unei tumori care va fi tratată prin radioterapia stereotaxică și care sunt diferențele dintre această procedură și radioterapia clasică. CITEȘTE MAI MULT

Radioterapia stereotaxică corporeală, ce tipuri de cancer tratează. Dr Matei Bâră, explicații - Dr Matei Bâră, medic specialist Radioterapie, a explicat, la Interviurile DC News și  DC Medical, ce tipuri de cancer pot fi tratate prin Radioterapia stereotaxică cerebrală și corporeală. CITEȘTE MAI MULT.

Spitalele după pandemie, partea II. Cum va arăta „noua normalitate” în sistemul sanitar - Trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC NewsTV, DC News, DC Medical și DC Business, astăzi de la ora 18.00, a doua dezbatere cu tema „Spitalele după pandemie. Cum va arăta „noua normalitate” în sistemul sanitar”. CITEȘTE MAI MULT.

Psiholog, COVID-19: Oamenii nu au o sensibilitate destul de mare la cifre - Președintele Colegiul Psihologilor din București, profesorul Ion Bogdan, spune că mesajele despre COVID-19 nu trebuie să fie centrate pe exagerări. Afirmația a fost făcută în cadrul dezbaterii ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”. CITEȘTE MAI MULT.

Ce mesaje ar liniști oamenii în pandemie - Președintele Colegiul Psihologilor din București, profesorul Ion Bogdan, a vorbit despre acele mesaje care ar oferi calm oamenilor în vreme de pandemie, în cadrul dezbaterii ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”. CITEȘTE MAI MULT.

Bănicioiu: Nu a contorizat nimeni ce se întâmplă cu pacienții a căror stare s-a agravat - Medicul Nicolae Bănicioiu a detaliat situația bolnavilor oncologici în perioada pandemiei la dezbaterea ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar”. CITEȘTE MAI MULT.

Situația specială creată de COVID-19 în România. Bănicioiu: ”dramatică pentru cronici” - Medicul Nicolae Bănicioiu de la Camera Deputaților a vorbit la dezbaterea ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar” despre situația creată de COVID-19 în pandemie. CITEȘTE MAI MULT.

”Nu suntem o nație înclinată spre respectarea regulilor”. Explicațiile specialiștilor - Președintele Colegiul Psihologilor din București, profesorul Ion Bogdan, afirmă, la o dezbatere organizată de DC Media Group, că românii nu sunt un popor ”foarte înclinat” să respecte regulile. CITEȘTE MAI MULT.

Criza de Euthyrox. Bănicioiu: Lipsea acum 3 luni, lipsește și acum - Medicul Nicolae Bănicioiu de la Camera Deputaților a vorbit la dezbaterea ”Spitalele după  pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar” și despre criza de medicamente din ultimele luni. CITEȘTE MAI MULT.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel