TELEMUNCA ”nu a fost o prostie”. Pânișoară: Trebuie să altoim ceea ce am învățat

telemunca nu a fost o prostie, Panisoara, declaratii FOTO Pexels @Andrea Piacquadio
EXCLUSIV
Prof. Ion Ovidiu Pânișoară vede telemunca noua normalitate a pieței muncii românești.   

”Revenirea la birou, la munca față în față, renunțarea la telemuncă ajută?”, a întrebat Val Vâlcu,în contextul în care în ultimii doi ani de zile a fost decretată pandemia Covid, iar multe dintre activități au trecut în acest format.  

”Sunt cu dus și întors aici. Să știți că la un moment s-a spus și despre școala online că a fost o prostie. Școala online nu a fost o prostie, munca online nu a fost o prostie. Tot ce s-a întâmplat în această perioadă a fost un câștig în detrimentul unei pierderi. Într-adevăr, am pierdut respirația împreună și interacțiunea  unul cu altul, dar am câștigat alte lucruri. Acum trebuie să ne reîntoarcem la ceea ce am avut, dar să altoim ceea ce am învățat, nu să spunem pur și simplu că s-a terminat pandemia și nu mai avem treabă cu tele-munca, cu școala online sau cu tot ce înseamnă calculator”, a declarat Ovidiu Pânișoară, de la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, în exclusivitate  pentru DC Medical.

Te întorci acasă cu o stare de bine, cu un atașament față de firmă

”Dimpotrivă, trebuie să îl integrăm în viața noastră. Și eu aș vedea altceva, că pot lucra foarte bine de acasă, dar mă pot întâlni în weekend, cu cei de la muncă pentru ședințe de team-building, de brain-storming creativ, în care să ne gândim ce avem de făcut într-un ambient plăcut, în care suntem în pantaloni scurți și bem un suc și ne simțim altfel. Pe urmă mă întorc acasă, după ce m-am socializat, o socializare de aceasta profesională, în care am câștigat anumite lucruri. Te întorci acasă cu o stare de bine, cu un atașament față de firmă, pe care l-ai pierde dacă ai sta doar în fața calculatorului și ai o săptămână în care rezolvi lucrurile punctuale. Nu am nevoie să merg la serviciu să rezolv lucruri rutiniere, am nevoie de momente săptămânale în care să am, așa, un moment de explozie de socializare și de colaborare împreună, după care mă întorc și îmi fac treaba rutinieră, de acasă, unde îm este mai confortabil”, a mai spus Ovidiu Pânișoară pentru DC Medical.     

Youtube video image

Vezi și: Ce să faci dacă ți-e rău sau simți o tristețe profundă. Pânișoară, sfat în vremuri de criză: Pur și simplu IEȘI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel