Superstiții banale și trăsnite de Revelion 2021: Cum să ai parte de noroc, sănătate, dragoste și bani

Revelion. Foto: Pexeles
Sunt zeci de superstiții pe care le putem pune în practică de Revelion 2021, unele mai cunoscute, altele nu. DC Medical a realizat o selecție dintre cele mai interesante, dintre care unele sunt chiar trăsnite:

În noaptea de Revelion 2021 știm că e bine să purtăm ceva roșu – ca să ne găsim dragostea și ca să ne apărăm de spiritele rele; să purtăm o haină nouă– simbolizează schimbarea și să mâncăm 12 boabe de struguri, iar la fiecare boabă să ne punem o dorință – ca să avem parte de sănătate și belșug. 

De asemenea, se crede că dacă sărutați pe cineva pe care îl iubiți exact când ceasul bate miezul nopții, aceste sentimente vor continua în următoarele 12 luni.
Vreți să aveți un nou an plin de prosperitate financiară? Dați o fugă către bancomat pentru a umple portofelul cu bani. De asemenea, nu împrumutați bani în noaptea de Revelion sau în ziua de Anul Nou și nu începeți anul cu datorii neplătite. Se spune că așa cum începeți anul, așa vor fi toate cele 12 luni.

De asemenea e bine să mâncați mazăre de Anul Nou, pentru că vă va aduce noroc și prosperitate în lunile următoare. 

Indiferent dacă vă place peștele afumat sau proaspăt, se consideră că dacă-l mâncați de Revelion aveți noroc tot anul care vine. În Germania și Suedia, tradiția spune că trebuie să mâncați hering. 

Puiul, însă, este un aliment care nu trebuie mâncat în ajunul Anului Nou. Deoarece găinile au aripi, tot norocul ar putea zbura! 

Nu în ultimul rând, nu spălați, cu măturați, nu aruncați gunoiul și nu ștergeți nimic de Revelion și în prima zi a noului an: ca să nu aruncați / alungați norocul din casă. 

Chiar înainte de miezul nopții, e bine să deschideți ușile și geamurile, astfel încât să puteți lăsa vechiul an să plece și să-l întâmpinați pe cel nou cu brațele deschise. 

Născut în ziua de Anul Nou? Se spune că veți avea noroc automat pe tot parcursul vieții - cu atât mai mult dacă v-ați născut la miezul nopții!

Dar sunt și alte superstiții pentru noroc, sănătate, dragoste și bani. Iată care: 

1. Umpleți dulapurile cu alimente

Se spune că aduce ghinion să începeți noul an cu dulapurile goale (semnalând sărăcia și greutățile).

2. Nu mâncați homari sau raci

Multe culturi consideră că racii și homarii, consumați înainte de miezul nopții, aduc ghinion și un an plin de eșecuri, deoarece merg cu spatele.

3. Scăpați frișcă sau înghețată pe podea

Pentru un nou an dulce, scăpați, intenționat, pe podea, puțină frișcă sau înghețată. De ce? În Elveția se crede că acest lucru va aduce abundență în noul an. Abundență din ce? Probabil din lucruri bune, dulci, cum ar fi promovarea la locul de muncă și un nopți memorabile cu prietenii.

4. Aruncați o pâine în perete

În Irlanda este obișnuit să arunci o pâine în perete. Acest lucru va alunga spiritele rele și energia negativă pentru a intra pur într-un an nou. Și să fim sinceri aici, 2020 a fost un an numai cu belele. 

5. Nu plângeți

Păstrați lacrimile încă o zi, pentru că plânsul în ziua de Anul Nou ar putea aduce un an de tristețe.

6. Nu părăsiți casa ...

... până când nu vă intră primul musafir. Și cine este persoana respectivă, se presupune că va spune multe despre norocul pe care îl vei avea în noul an. În Scoția, prima persoană care intră în casa ta în prima zi a anului trebuie să-ți aducă și un cadou!

7. Intrați în propria casă cu piciorul drept înainte

Pentru a vă asigura că începeți anul „corect”, intrați literalmente în casa dvs. cu piciorul drept înainte.

8. Ardeți o fotografie a ceva ce nu vă place

Locuitorii din Ecuador ard de obicei, de Anul Nou, o fotografie cu ceva care i-a afectat negativ în anul anterior. Este vorba despre alungarea negativității acelui lucru / acelei persoane din viața voastră. Atenție, însă, să nu provocați un incendiu!

9. Faceți zgomot

Nu suntem pentru petarde sau focuri de artificii, dar superstiția spune că zgomotul puternic la miezul nopții ar speria spiritele rele.

10. Plimbați o valiză goală prin casă

În Columbia se spune că dacă te plimbi prin casă sau prin jurul casei cu o valiză goală te pregătești pentru aventuri în noul an.

11. Sari în noul an

În Danemarca, toată lumea sare de pe scaune la miezul nopții pentru a intra cu forță âîn noul an, fără energie negativă și cu mult noroc.

12. Lucruri vechi aruncate pe fereastră

Din start, nu vă sfătuim să faceți așa ceva și vă rugăm ca, dacă totuși o faceți, să aveți foarte mare grijă ca să nu loviți pe cineva! În Africa de Sud, Washington Post scris că la miezul nopții se aruncă bucăți de mobilă și aparate (au fost cazuri când s-au arujncat chiar și frigidere) pe fereastră. Sud-africanii cred că asta îi ajută să scape de durerile din trecut pentru a face loc unor noi speranțe. Și unor noi piese de mobilă sau electrocasnice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel