Știrile zilei în Sănătate. Finanțare extinsă pentru terapiile împotriva cancerului. Stare de urgență din cauza variolei maimuței

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@queen moon
Acestea sunt cele mai importante știri din domeniul medical. 

Președintele Joe Biden a anunțat marți că va aloca 150 de milioane de dolari în fonduri federale noi pentru dezvoltarea tehnologiei care să ajute mai bine chirurgii să îndepărteze tumorile canceroase cu succes. Subvenția, pe care Biden a evidențiat-o în timpul unei vizite la New Orleans, reprezintă ultima infuzie de capital în programul "Cancer Moonshot" al președintelui, care vizează reducerea ratei de deces din cauza cancerului în SUA cu cel puțin 50% până în 2047, transmite Reuters.

Stare de urgență din cauza variolei maimuței

Principalul organism de sănătate publică din Africa a declarat marți ceea ce a numit o "urgență de sănătate publică de securitate continentală" din cauza unei epidemii de mpox care s-a răspândit din Republica Democrată Congo în țările învecinate. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa (Africa CDC) au avertizat săptămâna trecută despre o rată alarmantă de răspândire a infecției virale, care se transmite prin contact strâns și cauzează simptome asemănătoare gripei și leziuni umplute cu puroi.

Africa, în așteptare vaccinurilor împotriva mpox

Vaccinurile pentru a ajuta la combaterea unei epidemii în expansiune de mpox în Republica Democrată Congo și în țările vecine s-ar putea să nu ajungă în țara central-africană timp de câteva luni, chiar dacă Organizația Mondială a Sănătății ia în considerare să urmeze agenția de sănătate publică de vârf din Africa în declararea epidemiei ca urgență.

Marți, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa au declarat o urgență de sănătate publică de securitate continentală pentru prima dată vreodată, iar miercuri, un panel condus de OMS se întâlnește pentru a decide dacă reprezintă o amenințare globală.

Testarea pentru gripa aviară, extinsă

Departamentul Agriculturii din SUA a declarat marți că va extinde testarea pentru gripă aviară a cărnii de vită care intră în lanțul de aprovizionare cu alimente, ca parte a răspunsului său la focarul în curs de desfășurare în rândul bovinelor, adăugând că produsele din carne de vită și lactate din SUA rămân sigure pentru consum. Oficialii USDA, într-un apel cu reporteri alături de personalul altor agenții de sănătate din SUA, au spus că testele vor începe în mijlocul lunii septembrie și au îndemnat lucrătorii din sectorul creșterii animalelor să rămână vigilenți.

Franța raportează gripă aviară pe o fermă pentru prima dată din ianuarie

O fermă din Franța a avut un focar de gripă aviară înalt patogenă pentru prima dată din ianuarie, a declarat ministerul agriculturii într-un comunicat marți seara. Boala, cunoscută sub numele de gripă aviară, a fost detectată pe o fermă de păsări din regiunea nord-vestică Brittany luni și se crede că s-a răspândit cel mai probabil de la păsările sălbatice, după mai multe cazuri în zonele costiere din apropiere, a declarat ministerul

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel