Știrile zilei în Sănătate. GSK învinge în instanță: Zantac nu a cauzat cancer. Al doilea implant cerebral al Neuralink

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical. 

GSK câștigă procesul recent privind revendicările de cancer legate de Zantac. GSK a câștigat recent procesul privind revendicările că medicamentul pentru arsuri la stomac Zantac, retras de pe piață, ar fi cauzat cancer, după ce un juriu a constatat luni că medicamentul nu a fost responsabil pentru boala unei femei din Illinois, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Carrie Joiner a susținut în procesul său în instanța din Chicago că a dezvoltat cancer colorectal din cauza unui contaminant carcinogen numit NDMA, găsit în acest medicament de success, transmite Reuters.

China închide o fermă de bovine după un focar de antrax și cinci infecții umane

Provincia estică Shandong din China a raportat cinci persoane infectate cu antrax și a închis o fermă de bovine după descoperirea unui focar în provincia agricolă. Toate animalele de pe fermă au fost sacrificate, a declarat centrul de control și prevenire a bolilor din comitatul Yanggu din Shandong într-un comunicat pe WeChat.

BioNTech mizează pe schimbarea către medicamentele pentru cancer după ce pierderile din al doilea trimestru s-au cvadruplat

Pierderile la producătorul german de medicamente BioNTech s-au cvadruplat în al doilea trimestru față de anul anterior, a declarat compania luni, în timp ce mizează pe o schimbare de strategie către noi tratamente pentru cancer, după o scădere abruptă a vânzărilor vaccinului său COVID-19. BioNTech a raportat o pierdere netă de 807,8 milioane de euro (885 milioane de dolari) în al doilea trimestru, comparativ cu o pierdere de 190,4 milioane anul trecut.

Neuralink a implantat al doilea pacient cu cip cerebral, spune Musk

Neuralink a reușit să implanteze la un al doilea pacient dispozitivul său destinat să ofere pacienților paralizați capacitatea de a folosi dispozitive digitale doar prin gândire, conform lui Elon Musk, proprietarul startup-ului. Neuralink este în proces de testare a dispozitivului său, care este destinat să ajute persoanele cu leziuni ale măduvei spinării. Dispozitivul a permis primului pacient să joace jocuri video, să navigheze pe internet, să posteze pe rețelele sociale și să miște un cursor pe laptopul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel