Știrile zilei în Sănătate. Un nou tratament împotriva obezității. Radiațiile UV, fatale în cazul unui copil de 11 ani

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@pressfoto
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Roche a anunțat că al doilea candidat din portofoliul său achiziționat de la Carmot Therapeutics a obținut rezultate promițătoare într-un studiu inițial, consolidându-și poziția în cursa pentru dezvoltarea tratamentelor împotriva obezității. Pilula experimentală zilnică CT-996 a Roche a demonstrat o reducere medie a greutății de 6,1% comparativ cu placebo în patru săptămâni, în rândul pacienților obezi fără diabet, conform declarației Roche, transmite Reuters.

Radiațiile ultraviolete, fatale în cazul unui băiat de 11 ani

Pol Dominguez, în vârstă de 11 ani, își petrece vacanța de vară în Spania, dar trăiește într-o realitate diferită față de ceilalți copii de vârsta sa. În loc să se bucure de soare și apă, el este nevoit să rămână în interior pentru a evita radiațiile ultraviolete, care pentru el ar putea fi fatale. Dominguez suferă de Xeroderma Pigmentosum (XP), o afecțiune rară care afectează pielea și ochii, împiedicându-i pe pacienți să repare ADN-ul deteriorat de expunerea la soare și crescând astfel riscul de cancer.

Păsările infectate, ucise

Pe măsură ce gripa aviară se extinde în fermele de păsări și lactate, îngrijorările cresc printre experții în sănătate cu privire la metodele de eliminare a păsărilor infectate, care ar putea amenința sănătatea oamenilor și a animalelor domestice. Modalitățile recente de gestionare a cadavrelor, inclusiv aruncarea acestora în gropile de gunoi și alte practici care pot expune lucrătorii la riscul de infectare, subliniază posibilitatea ca procesul de eliminare să contribuie la propagarea bolii în comunitate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel