Știrile zilei în Sănătate. Nou tratament pentru cancerul colorectal. Medicament pentru slăbit, eficient pentru apneea de somn obstructivă

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@ andreyoskirko
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat terapia combinată a Bristol Myers Squibb pentru tratamentul cancerului colorectal la pacienții cu o anumită mutație genetică, a declarat vineri organismul de reglementare al sănătății. Aprobarea în cadrul procesului accelerat al agenției a fost bazată pe un studiu de fază timpurie până la mijlocie, în care 94 de pacienți tratați anterior au primit medicamentul oral Krazati în combinație cu cetuximab, transmite Reuters.

Mandat federal pentru acoperirea screening-urilor și medicamentelor HIV

O curte de apel din SUA a refuzat vineri să blocheze un mandat federal care cere asigurătorilor de sănătate să acopere servicii de îngrijire preventivă precum screening-uri pentru cancer și medicamente pentru prevenirea HIV fără costuri suplimentare pentru pacienți, dar a decis împotriva guvernului într-o chestiune legală cheie care pune sub semnul întrebării viitorul mandatului.

Un panou unanim al Curții de Apel a Circuitului 5 din SUA a fost de acord cu un grup de afaceri creștine care a contestat mandatul, afirmând că modul în care au fost alese serviciile pentru acoperire încalcă Constituția SUA.

Ardent Health, creștere de peste 5% a veniturilor anuale în depunerea sa de IPO în SUA

Ardent Health Partners a dezvăluit o creștere a veniturilor pentru anul 2023 vineri, în timp ce furnizorul de servicii de sănătate a dezvăluit documentația pentru o ofertă publică inițială în Statele Unite. Piața de capital din SUA a înregistrat o recuperare în numărul de IPO-uri în 2024, după o secetă de aproape doi ani, pe măsură ce așteptările unei aterizări ușoare pentru economie încurajează companiile să-și listeze acțiunile.

FDA SUA aprobă utilizarea extinsă a terapiei genetice Sarepta pentru Duchenne

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a permis utilizarea extinsă a terapiei genetice a Sarepta Therapeutics pentru pacienții cu distrofie musculară Duchenne în vârstă de patru ani și peste joi, ceea ce a determinat creșterea cu 36% a acțiunilor companiei în tranzacțiile prelungite. Agenția a acordat aprobarea tradițională pentru pacienții cu vârsta de patru ani și peste care pot merge, precum și aprobarea accelerată pentru cei care nu pot.

FDA SUA aprobă medicamentul Roche pentru o tulburare cronică a sângelui

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat joi medicamentul Roche pentru o tulburare cronică a sângelui, a declarat producătorul elvețian de medicamente. Medicamentul crovalimab, comercializat sub numele de PiaSky, este un tratament lunar subcutanat sau intravenos pentru hemoglobinuria paroxistică nocturnă (PNH).

Amylyx va achiziționa tratamentul experimental al Eiger pentru tratarea scăderii zahărului din sânge

Amylyx Pharmaceuticals a convenit să cumpere drepturile asupra tratamentului experimental al Eiger BioPharmaceuticals pentru scăderea zahărului din sânge într-o tranzacție de 35,1 milioane de dolari, a declarat Eiger, vineri. Achiziționarea avexitide de către Amylyx ar însemna o incursiune în dezvoltarea de medicamente pentru boli metabolice. Compania fusese până acum dezvoltatoare de medicamente pentru tratarea bolilor neurodegenerative.

Takeda oferă Sun Pharma și Cipla drepturile de comercializare a unui medicament gastro-intestinal în India

Takeda Pharmaceutical din Japonia a oferit Sun Pharmaceutical și Cipla din India drepturile de comercializare a medicamentului gastro-intestinal Vonoprazan în țară. Medicamentul, vândut sub formă de tablete sub numele de "Voltapraz", blochează un pas cheie în producția de acid gastric, a afirmat Sun Pharma vineri. Cipla a anunțat acordul târziu joi.

Gabon detectează primul caz de gripă aviară din 2022

Gabonul a raportat o epidemie de gripă aviară H5N1 extrem de patogenă, cunoscută sub numele de gripa aviară, pentru prima dată din 2022, într-o piață de păsări din capitala Libreville, a declarat Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (WOAH) vineri. Tulpina H5N1 a gripei aviare a ucis sau a determinat sacrificarea a sute de milioane de păsări la nivel global în ultimii ani și s-a răspândit tot mai mult la mamifere, inclusiv la vaci în Statele Unite.

În premieră, FDA autorizează produsele de vapat cu arome de la NJOY, subsidiară a Altria, pentru vânzare

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a autorizat vineri patru dintre produsele de vapat cu mentol de la Altria pentru vânzare în țară, făcându-le primele produse de vapat cu arome pe care agenția le-a permis pe piață. Decizia arată că producătorii de vapat pot furniza dovezi care să satisfacă FDA că beneficiile produselor lor în ceea ce privește ajutorul pentru renunțarea la fumat depășesc riscurile pentru tineri.

Medicament pentru pierderea în greutate, eficient pentru apneea de somn obstructivă

Eli Lilly a declarat vineri că medicamentul său popular pentru pierderea în greutate, Zepbound, a ajutat la rezolvarea apneei de somn obstructive moderate până la severe la până la 52% dintre pacienți în două studii de fază târzie. Lilly, cu sediul în SUA, și rivalul danez Novo Nordisk sunt într-o cursă pentru a obține aprobarea medicamentelor lor pentru obezitate pentru tratarea altor afecțiuni.

Wegovy de la Novo a fost aprobat ca tratament pentru boala de inimă în martie, în timp ce propriul trial de boală de inimă pentru Zepbound al Lilly este de așteptat să se încheie în acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel