Știrile zilei în Sănătate. Prima persoană cu transplant de rinichi a murit. Noi investiții în farma

stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@nomannoor943
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Prima persoană care a primit un rinichi de porc transplantat a murit. Un bărbat cu boală renală în stadiu final, care în acest an a devenit prima persoană care a primit un rinichi nou de la un porc modificat genetic, a murit, a declarat Spitalul General Massachusetts din Boston.

"Echipa de transplant de la Mass General este profund îndurerată de trecerea bruscă a domnului Rick Slayman. Nu avem nicio indicație că acest lucru a fost rezultatul transplantului său recent", au anunțat reprezentanții unității medicale printr-un comunicat de presă, transmite Reuters.

Numărul cazurilor de dializă, în creștere

Fresenius Medical previzionează o creștere de până la 2% a dializei în SUA până la sfârșitul anului. Numărul de sesiuni de dializă renală furnizate de Fresenius Medical Care în principalul său piață, Statele Unite, ar putea crește cu până la 2% până la sfârșitul anului, a declarat CEO-ul său, pe măsură ce impactul pandemiei asupra pacienților dispare. 

Acțiunile Novavax au crescut rapid în urma unui acord de licențiere cu Sanofi

Novavax a anunțat vineri că a încheiat un acord de licențiere în valoare de cel puțin 1,2 miliarde de dolari cu Sanofi pentru vaccinul său COVID-19 în schimbul unei participații care a evaluat firma biotehnologică americană la dublul capitalizării sale de piață curente.

Acțiunile companiei din Maryland s-au dublat vineri la 8,97 dolari după acord, deoarece compania a eliminat și o notificare de avertisment din februarie anul trecut care ridicase îndoieli cu privire la activitatea sa. În vârful lor în 2021, acțiunile s-au tranzacționat la aproximativ 332 de dolari.

Pfizer și AstraZeneca anunță noi investiții de aproape 1 miliard de dolari în Franța

Companiile de sănătate de frunte Pfizer și AstraZeneca au anunțat duminică noi investiții în Franța în valoare totală de aproape 1 miliard de dolari, înainte de începerea summitului anual de afaceri "Choose France" din acest an.

Pfizer a declarat că va investi 500 de milioane de euro (538,5 milioane de dolari) în Franța pentru a-și dezvolta activitatea de cercetare și dezvoltare în țară, în timp ce AstraZeneca a anunțat o investiție de 388 de milioane de dolari pentru site-ul său de la Dunkerque.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

pasiunea in cuplu - FOTO: Freepik@Phaisitsawan
EXCLUSIV
Cum se desfășoară tratamentul All on 4/ All on 6

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel