Știrile zilei în sănătate. Un medicament pentru slăbit arată rezultate promițătoare în reducerea apneei de somn

Stirile zilei Foto: Freepik @leafart
Fii la curent cu cele mai recente știri medicale.

Informează-te cu subiectele zilei din domeniul medical:

1. Vaccinul Shingrix de la GSK își menține o eficacitate ridicată de-a lungul anilor

Producătorul britanic de medicamente GSK a anunțat că vaccinul său Shingrix împotriva herpesului zoster continuă să demonstreze o eficacitate ridicată. Datele au arătat o eficacitate de 79,7% la participanții cu vârsta de 50 de ani și peste, la șase până la 11 ani după administrarea vaccinului. În cel de-al 11-lea an, eficacitatea a rămas ridicată la 82%, pe baza datelor pe termen lung dintr-un studiu de urmărire, potrivit Reuters.

2. Directorul executiv al 23andMe ia în considerare posibilitatea de a privatiza compania

Anne Wojcicki, CEO-ul companiei de testare genetică 23andMe, analizează posibilitatea de a privatiza firma. Wojcicki a notificat comitetul special al consiliului de administrație cu privire la intențiile sale și intenționează să înceapă discuțiile cu potențiali parteneri și surse de finanțare.

3. Aprovizionare limitată a medicamentelor Mounjaro și Zepbound de la Lilly, spune FDA

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a raportat că majoritatea dozelor de Mounjaro, medicamentul pentru diabet al Eli Lilly, și Zepbound, medicament pentru pierderea în greutate, se vor confrunta cu o disponibilitate limitată până în al doilea trimestru. Cererea crescută a dus la lipsuri în cazul dozelor cuprinse între 5 mg și 15 mg, în timp ce dozele de 2,5 mg rămân accesibile.

4. Republicanii din Arizona mențin interdicția avortului din 1864, în ciuda eforturilor democraților

În Arizona, legislatorii democrați au încercat în repetate rânduri să abroge o interdicție a avortului din 1864, dar nu au reușit să obțină sprijinul republican necesar. Camera a ajuns la un blocaj de 30-30 pe o moțiune de procedură, împiedicând proiectul de lege de abrogare să avanseze și să restabilească interdicția din epoca Războiului Civil.

5. Colorado promulgă prima lege care protejează datele privind undele cerebrale ale consumatorilor

Guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, a promulgat prima măsură din SUA care vizează protejarea datelor care se găsesc în undele cerebrale ale unei persoane. Legislația abordează preocupările legate de potențialul și profitabilitatea în creștere a scanării, analizei și vânzării datelor mentale, datorită progreselor rapide în neurotehnologie.

6. Vanda respinge oferta de preluare a Future Pak și pune în aplicare "pilula otrăvită

Vanda Pharmaceuticals a refuzat o propunere de preluare din partea Future Pak și a luat măsuri de apărare prin implementarea unui plan de drepturi ale acționarilor. Această strategie de "pilulă otrăvită" este concepută pentru a descuraja preluările ostile. În ciuda unei creșteri de 37,78% a prețului acțiunilor sale, acesta a rămas sub intervalul de ofertă propus de Future Pak.

7. Medicamentul pentru slăbit din partea Eli Lilly se arată promițător în reducerea severității apneei de somn

Eli Lilly a anunțat rezultate pozitive în urma studiilor din ultima etapă a studiilor privind medicamentul său pentru pierderea în greutate. Medicamentul a demonstrat o reducere semnificativă, de până la 63%, a episoadelor de respirație neregulată asociate cu apneea de somn. Aceste rezultate promițătoare deschid calea pentru o potențială extindere a utilizării medicamentului pentru tulburările legate de somn.

8. Sage Therapeutics abandonează dezvoltarea medicamentului pentru Parkinson după eșecul studiului

Sage Therapeutics a anunțat că va întrerupe dezvoltarea medicamentului său experimental pentru boala Parkinson, în urma eșecului unui studiu de etapă intermediară. Rezultatele dezamăgitoare au dus la prăbușirea acțiunilor companiei, marcând un alt eșec după respingerea anterioară a medicamentului său pentru depresia clinică, ceea ce a dus la reduceri semnificative ale forței de muncă.

9. FDA cataloghează retragerea dispozitivelor Boston Scientific drept "cea mai gravă

FDA a clasificat drept "cea mai gravă" retragerea de pe piață a dispozitivului Obsidio Embolic de la Boston Scientific, din cauza unui risc crescut de ischemie intestinală în timpul procedurilor de sângerare gastrointestinală. Ancheta agenției a arătat că dispozitivul, atunci când este utilizat cu o tehnică specifică, prezintă un risc crescut, subliniind importanța siguranței dispozitivului și a utilizării corecte.

10. Abbott raportează vânzări puternice de dispozitive, acțiunile scad din cauza previziunilor dezamăgitoare

Abbott Laboratories a depășit așteptările de profit de pe Wall Street, datorită vânzărilor solide ale dispozitivelor sale medicale. În ciuda acestei performanțe pozitive, acțiunile companiei au scăzut cu 3% în tranzacțiile de dimineață. Scăderea reflectă dezamăgirea investitorilor față de previziunile anuale ale companiei, care au fost sub așteptări, în condițiile în care cererea sporită de după pandemie crescuse așteptările producătorilor de dispozitive medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel