Știrile zilei în Sănătate și Farma. Primul caz de variantă mpox detectat în Germania. FDA refuză aprobarea medicamentului Camurus pentru o boală rară

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic. 

Suspiciune de gripă aviară la patru lucrători agricoli din Washington, CDC trimite o echipă. CDC (Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor) desfășoară o echipă în statul Washington pentru a evalua sănătatea lucrătorilor agricoli care au cules păsări afectate de gripă aviară, după ce patru lucrători sunt prezumați a fi fost infectați cu virusul, au declarat oficialii de sănătate din SUA și cei statali luni.

Aceste infecții ar face din Washington al șaselea stat care identifică cazuri umane în acest an, transmite Reuters.

Analiză - Poate noul CEO al CVS să facă față provocării Aetna

Pe măsură ce noul CEO al CVS Health, David Joyner, preia conducerea după plecarea rapidă a lui Karen Lynch, vineri, analiștii de pe Wall Street și unii investitori pun la îndoială dacă el are experiența necesară pentru a revigora afacerea de asigurări de sănătate Aetna, care se confruntă cu costuri medicale ridicate.

Joyner, care a condus divizia de management al beneficiilor farmaceutice Caremark din cadrul companiei din 2023, a preluat funcția vineri, după ce a fost numit în funcție de consiliul de administrație miercuri. În plus față de Aetna și afacerea PBM, CVS are o mare rețea de farmacii cu numele companiei. Fiecare divizie reprezintă aproximativ o treime din companie.

Primele ghiduri de diagnostic pentru a combate obezitatea

Comisia Națională de Sănătate din China (NHC) a publicat prima sa serie de ghiduri pentru standardizarea diagnosticului și tratamentului obezității, având în vedere că mai mult de jumătate dintre adulții din China sunt deja supraponderali și obezi, iar rata este așteptată să continue să crească.

Ghidurile, făcute publice pe 17 octombrie, vin pe fondul unei tendințe crescânde de morbiditate în rândul populației supraponderale și obeze din China. NHC estimează că rata persoanelor supraponderale sau obeze ar putea ajunge la 65,3% până în 2030.

Quest Diagnostics depășește estimările rezultatelor financiare pe trimestrul trei datorită cererii pentru teste diagnostice

Operatorul de laboratoare Quest Diagnostics a depășit estimările de pe Wall Street pentru profit și venituri în trimestrul trei, beneficiind de cererea robustă pentru teste diagnostice. Cererea pentru examinările diagnostice a crescut în ultimele trimestre, pe măsură ce mai multe persoane, în special adulți în vârstă, au recuperat intervențiile chirurgicale amânate în timpul pandemiei.

Germania identifică primul caz de noua variantă mpox

Primul caz al noii variante mpox a fost detectat în Germania, a anunțat Institutul Robert Koch (RKI) pentru sănătate publică marți, adăugând că consideră riscul pentru populația mai largă ca fiind scăzut. Într-o declarație, institutul a spus că o infecție cauzată de noua variantă, care a fost contractată în străinătate, a fost detectată pe 18 octombrie. A menționat că era necesar un contact fizic apropiat pentru transmitere.

FDA din SUA refuză aprobarea medicamentului Camurus pentru o boală rară hormonală

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a refuzat să aprobe medicamentul Camurus pentru tratamentul unei boli hormonale rare din cauza deficiențelor de la o unitate de producție terță parte, a anunțat compania suedeză.

Lilly dă în judecată furnizorii online și un spa medical din cauza medicamentelor pentru slăbit copiate

Eli Lilly a anunțat luni că a dat în judecată trei spa-uri medicale și furnizori online pentru vânzarea de produse care pretind că conțin tirzepatid, ingredientul principal al medicamentului său popular pentru slăbit, Zepbound, inclusiv sub formă de tablete solubile.

Noile procese, care îi includ pe Pivotal Peptides, MangoRx și Genesis Lifestyle Medicine din Nevada, sunt primele legate de tirzepatid copiat depuse de când FDA a scos medicamentul de pe lista medicamentelor cu aprovizionare limitată la începutul acestei luni.

Medicamentul oral pentru diabet al Novo Nordisk reduce riscurile legate de inimă cu 14% într-un studiu

Novo Nordisk a anunțat luni că o versiune orală a medicamentului său semaglutid, Rybelsus, a ajutat la reducerea semnificativă a riscului de evenimente cardiovasculare la pacienți într-un studiu de fază finală.

Medicamentul a ajutat la reducerea riscurilor acestor evenimente, inclusiv moartea cardiovasculară, atac de cord non-fatal și accident vascular cerebral, cu 14% comparativ cu placebo, atingând astfel obiectivul principal al studiului.

37 de milioane de dolari pentru un start-up

Startup-ul de inteligență artificială în sănătate Tennr a anunțat marți că a atras 37 de milioane de dolari într-un nou tur de finanțare condus de Lightspeed Ventures, pe măsură ce își propune să-și extindă echipele de cercetare și vânzări pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru serviciile sale. Finanțarea de tip Series B a evaluat Tennr între 200 și 250 de milioane de dolari, cu participarea investitorilor existenți a16z și Foundation Capital, conform unei surse familiare cu subiectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel