Știrile zilei în Sănătate și Farma. Medicament pentru afecțiunile creierului, sigur și tolerabil. Noi terapii împotriva obezității

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik@abdulkalammontri
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Recursion Pharmaceuticals, susținută de Nvidia, a anunțat marți că medicamentul său experimental pentru tratarea unei afecțiuni rare legate de creier a fost considerat sigur și tolerabil în cadrul unui studiu de fază intermediară, dar a prezentat rezultate mixte în ceea ce privește eficacitatea. Acțiunile companiei, care folosește inteligența artificială pentru a descoperi noi candidați pentru medicamente, au scăzut cu aproximativ 14%, transmite Reuters.

Partenerul Eli Lilly, BioAge, depune cererea pentru IPO în SUA

BioAge Labs, o companie de biotehnologie concentrată pe terapiile pentru obezitate, care a colaborat și cu Eli Lilly, a depus marți cererea pentru o ofertă publică inițială (IPO) în Statele Unite, încercând să profite de entuziasmul investitorilor pentru acest sector.

Compania din Richmond, California, va fi una dintre numeroasele firme de biotehnologie care își vor lista acțiunile în acest an. Așteptările legate de scăderea ratelor dobânzilor au stimulat piețele și au permis mai multor startup-uri să strângă capital prin IPO-uri.

Nu există legătură între telefoanele mobile și cancerul de creier

Nu există nicio legătură între utilizarea telefoanelor mobile și un risc crescut de cancer de creier, conform unei noi recenzii a dovezilor publicate la nivel mondial, comandată de Organizația Mondială a Sănătății.

În ciuda creșterii masive a utilizării tehnologiei wireless, nu a existat o creștere corespunzătoare a incidenței cancerelor de creier, se arată în recenzia publicată marți. Aceasta se aplică chiar și persoanelor care fac apeluri lungi sau celor care au utilizat telefoane mobile timp de mai mult de un deceniu.

Producătorul african de medicamente Aspen pariază pe medicamentele GLP-1 pentru a crește profitul

Aspen Pharmacare a rămas în urma obiectivului său de creștere medie pe termen scurt a profitului corect marți, dar pariază pe contractele pentru medicamentele GLP-1 pentru a-și crește câștigurile viitoare. Acțiunile Aspen au scăzut cu 13,23% la 213,60 rand la închiderea pieței.

Țintele de vaccinare împotriva poliomielitei au fost depășite pentru copiii din Gaza

Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți că a depășit obiectivele de vaccinare împotriva poliomielitei în Gaza, în a treia zi a campaniei de masă, și a vaccinat aproximativ un sfert dintre copiii sub 10 ani.

Campania, accelerată după descoperirea primului caz de poliomielită la un copil din Gaza luna trecută, se bazează pe pauze zilnice de opt ore în luptele dintre Israel și militanții Hamas în anumite zone ale enclavei asediate.

Curtea Supremă a SUA permite tăierea fondurilor pentru planificarea familială în dispută privind avortul din Oklahoma

Curtea Supremă a SUA a permis marți administrației președintelui Joe Biden să reducă cu 4,5 milioane de dolari finanțarea federală pentru proiectele de planificare familială în Oklahoma, după ce statul condus de republicani a oprit trimiterile către consilierea privind sarcina care ar putea oferi informații despre avort.

Justiția a respins cererea Oklahoma de a bloca Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA de la întreruperea finanțării pentru 2024 în timp ce statul contestă decizia unui tribunal inferior care s-a pronunțat în favoarea acțiunii administrației de a reduce grantul.

Producătorul african de medicamente Aspen negociază fabricarea vaccinurilor împotriva mpox

Producătorul african de medicamente Aspen Pharmacare este în discuții cu parteneri pentru a fabrica vaccinuri împotriva mpox la facilitățile sale, a declarat marți directorul executiv Stephen Saad pentru Reuters.

Continentul este sub presiune pentru a stopa o epidemie a infecției potențial fatale, pe care Organizația Mondială a Sănătății a declarat-o urgență globală de sănătate în mijlocul lunii august, după ce o nouă tulpină a început să se răspândească din Republica Democratică Congo către țările vecine.

Rite Aid va funcționa ca o companie privată după ieșirea din faliment

Rite Aid va funcționa ca o companie privată după ce a finalizat cu succes restructurarea financiară și a ieșit din falimentul Chapter 11, a declarat marți rețeaua de farmacii din SUA. Farmacia a folosit falimentul pentru a închide sute de magazine, a vândut compania sa de beneficii farmaceutice Elixir și a negociat soluții cu creditorii săi, partenerul de distribuție a medicamentelor McKesson și alții.

SUA vor plăti în continuare de cel puțin două ori mai mult după negocierea prețurilor medicamentelor

Prețurile negociate recent pentru medicamentele pe rețelele Medicare din SUA sunt încă în medie de două ori mai mari și, în unele cazuri, de cinci ori mai mari decât cele convenite de producătorii de medicamente în alte patru țări cu venituri ridicate, a descoperit o revizuire Reuters.

Planul Medicare al SUA, care acoperă mai mult de 67 de milioane de persoane, a dezvăluit recent noi prețuri maxime pentru primele 10 medicamente costisitoare negociate în baza Legii privind Reducerea Inflației a administrației Biden.

Illumina câștigă bătălia Grail în lovitură pentru puterea de fuziune a UE

Compania americană de secvențiere a genelor Illumina a câștigat marți bătălia juridică împotriva investigației Comisiei Europene privind achiziția sa de 7,1 miliarde de dolari a producătorului de teste de diagnostic pentru cancer Grail, o decizie care va limita puterile de fuziune ale Bruxelles-ului.

Illumina, care a fondat Grail și a separat-o în 2016 doar pentru a o recumpăra în 2021 pentru 7,1 miliarde de dolari, a contestat decizia Comisiei Europene de a folosi o putere rar utilizată numită Articolul 22 pentru a evalua acordul, chiar și atunci când acesta era sub pragul de venituri al UE pentru fuziuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel