Știrile zilei în Sănătate și Farma. Deficit de medicamente și personal. Cerere ridicată pentru medicamentele de slăbit

stirile zilei in sanatate si farma - FOTO: Freepik
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical și cel farmaceutic.

Pe măsură ce China construiește mai puține case și poduri, consumatorii săi cumpără mese mai ieftine și mai puțin sănătoase. În timp ce fabricile și fermele investesc în automatizare, o nouă provocare fiscală se conturează: rata obezității din țară ar putea crește mult mai rapid și ar adăuga la costurile de îngrijire a sănătății.

Stresul profesional, orele lungi de muncă și dietele sărace sunt factori de risc în creștere în orașe, în timp ce în zonele rurale, lucrul în agricultură devine mai puțin solicitant fizic, iar îngrijirea medicală inadecvată duce la screening și tratamente precare ale problemelor de greutate, spun medici și academicieni, transmite Reuters.

Deficitul de Ozempic al Novo Nordisk este așteptat să continue până în T4

Novo Nordisk a anunțat că deficitul de doze ale medicamentului pentru diabet Ozempic a devenit mai sever, cu întreruperi ale aprovizionării pentru toate dozele prevăzute până în ultimul trimestru din 2024. Problema este cauzată de cererea crescută și de limitările de capacitate la unele dintre fabricile companiei.

Potrivit unei note publicate luni de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), Novo Nordisk a recomandat ca lucrătorii din domeniul sănătății să restricționeze inițierea tratamentului pentru noi pacienți cu Ozempic și alte medicamente pentru diabet, precum Victoza, până ce situația aprovizionării se va stabiliza.

Iordania se confruntă cu un caz de mpox

Ministerul sănătății din Iordania a înregistrat un caz de mpox pentru un rezident non-iordanian, a declarat agenția de știri de stat Petra luni, adăugând că cazul se află în izolare. Ministerul sănătății a spus că acest caz nu este primul din regat, deoarece a mai fost înregistrat unul în 2022.

Deficit de medicamente și hrană în Congo

Zeci de pacienți febrili sunt așezați pe saltele subțiri pe podeaua unui spital improvizat destinat izolării mpox din estul Republicii Democrate Congo. Lucrătorii din spital, suprasolicitați, se confruntă cu lipsuri severe de medicamente și cu insuficiența spațiului pentru a face față afluxului de pacienți. Republica Democrată Congo se află în centrul unei epidemii de mpox, care a fost declarată urgență de sănătate publică globală de către Organizația Mondială a Sănătății luna trecută.

Medici militari în spitalele din Coreea de Sud

Ministerul Sănătății din Coreea de Sud a anunțat luni că medicii militari sunt solicitați pentru a sprijini unele camere de urgență ale spitalelor, în contextul unei crize de personal medical. Totuși, oficialii au respins avertismentele conform cărora sistemul de urgență ar fi pe cale să se prăbușească.

Vice-ministrul sănătății, Park Min-soo, a explicat că, deși unele spitale au fost nevoite să reducă orele de funcționare ale camerelor de urgență și să funcționeze cu echipe mai reduse, informațiile potrivit cărora spitale mari ar fi suspendat complet serviciile de urgență sunt neadevărate.

Sanofi, succes în tratamentul sclerozei multiple

Sanofi a avut rezultate mixte în studiile clinice pentru medicamentele destinate sclerozei multiple, dar a reușit să atragă atenția pieței cu un succes neașteptat. Cel mai avansat candidat al companiei pentru tratamentul sclerozei multiple a eșuat în două studii de fază târzie destinate formelor recidivante ale bolii. Cu toate acestea, a obținut rezultate promițătoare într-un studiu pe o formă mai rară de MS progresivă.

Investitorii au fost concentrați pe această veste pozitivă, iar analiștii au observat că eșecul studiului pentru tolebrutinib în cazul formei recidivante comune a fost anticipat, având în vedere performanțele slabe ale unui compus similar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel