Știrile zilei în sănătate: Medicament pentru Alzheimer, respins. OMS trimite peste 1 milion de vaccinuri anti-poliomielită în Gaza

Stiri sanatate - Foto: Freepik @Phonlamaistudio
Un erbicid, acuzat că provoacă cancer de sânge. Un medicament pentru Alzheimer, respins. OMS trimite vaccinuri în Gaza pentru a proteja copiii.

Un judecător australian respinge un proces în care se susține că erbicidul Bayer provoacă cancer la sânge

Un judecător australian a respins joi un proces colectiv care susținea că erbicidul Roundup de la Bayer poate provoca un tip de cancer al sângelui, o hotărâre pe care compania a declarat că va încerca să o valorifice în cazuri similare care se desfășoară în Statele Unite. Peste 1 000 de persoane s-au alăturat procesului, susținând că ingredientul activ al

Roundup, glifosatul, le-a cauzat limfomul non-Hodgkins (NHL), scrie Reuters.

Autoritatea de reglementare a UE susține utilizarea vaccinului RSV al GSK la adulții cu vârste cuprinse între 50 și 59 de ani

Autoritatea de reglementare în domeniul sănătății din Uniunea Europeană a recomandat vineri utilizarea extinsă a vaccinului GSK împotriva virusului sincițial respirator (RSV) la adulții cu vârste cuprinse între 50 și 59 de ani. Orice recomandare a Comitetului pentru medicamente de uz uman al Agenției Europene pentru Medicamente trebuie să fie aprobată oficial de Comisia Europeană, care urmează de obicei decizia autorității de reglementare.

Autoritatea europeană de reglementare respinge medicamentul Eisai-Biogen pentru Alzheimer

Autoritatea de reglementare în domeniul medicamentelor din Uniunea Europeană a respins tratamentul Eisai-Biogen pentru boala Alzheimer în stadiu incipient, afirmând că riscul de umflături cerebrale potențial letale nu depășește impactul redus al medicamentului asupra încetinirii declinului cognitiv. Recomandarea Comitetului pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agenției, publicată vineri, reprezintă o lovitură pentru companii, în timp ce medicamentul se confruntă cu o absorbție lentă în Statele Unite. Acțiunile Biogen au scăzut cu 6,3%, la 213,08 dolari, în timpul tranzacțiilor de dinaintea lansării pe piața americană.

Mankind Pharma din India va cumpăra Bharat Serums într-o tranzacție de 1,6 miliarde de dolari

Producătorul indian de medicamente Mankind Pharma a declarat joi târziu că va achiziționa Bharat Serums and Vaccines Ltd într-o tranzacție evaluată la aproximativ 136,30 miliarde de rupii (1,63 miliarde de dolari), inclusiv datoria. Acordul va oferi Mankind, producătorul prezervativelor Manforce și una dintre cele mai mari companii farmaceutice din India, acces la produsele Bharat Serums destinate sănătății femeilor și tratamentelor de fertilitate.

OMS trimite peste 1 milion de vaccinuri împotriva poliomielitei în Gaza pentru a proteja copiii

Organizația Mondială a Sănătății trimite peste un milion de vaccinuri împotriva poliomielitei în Gaza, care vor fi administrate în următoarele săptămâni, pentru a preveni infectarea copiilor, după ce virusul a fost detectat în probe de canalizare, a declarat vineri șeful acesteia. „Deși nu au fost înregistrate încă cazuri de poliomielită, fără o acțiune imediată, este doar o chestiune de timp până când virusul va ajunge la miile de copii care au rămas neprotejați”, a declarat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus într-un articol de opinie publicat în ziarul britanic The Guardian.

UE aprobă un ajutor de stat olandez de 2,2 miliarde de dolari pentru izotopi medicali pentru tratamentul cancerului

Țările de Jos au obținut vineri aprobarea UE pentru un ajutor de stat în valoare de 2 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) destinat construirii unui reactor nuclear pentru producerea de izotopi medicali pentru tratamentul cancerului. Comisia Europeană, care acționează în calitate de autoritate de aplicare a normelor UE în materie de concurență, a declarat că ajutorul contribuie la asigurarea securității aprovizionării cu medicamente esențiale și care salvează vieți, confirmând o știre Reuters de joi.

Rezultatele Bristol Myers din al doilea trimestru au depășit așteptările, datorită noilor medicamente

Producătorul de medicamente Bristol Myers Squibb a afișat rezultate peste așteptări în al doilea trimestru, datorită creșterii înregistrate de noile produse, precum tratamentul anemiei Reblozyl și medicamentul pentru inimă Camzyos, precum și de cel mai bine vândut medicament al său, anticoagulantul Eliquis. De asemenea, compania și-a majorat previziunile de profit pentru întregul an. Acțiunile sale au crescut cu mai mult de 5%, la 47,70 dolari, în timpul tranzacțiilor premergătoare lansării pe piață.

Insulet se așteaptă să depășească estimările privind veniturile datorită cererii mari de pompe de insulină

Insulet a raportat vineri venituri preliminare pentru al doilea trimestru peste estimările Wall Street, beneficiind de cererea puternică pentru dispozitivele sale de administrare a insulinei. Compania cu sediul în Massachusetts produce și vinde dispozitive de administrare a insulinei, sub marca Omnipod, care elimină nevoia de injecții zilnice multiple cu ajutorul seringilor sau stilourilor cu insulină pentru persoanele cu diabet insulino-dependent.

Statele Unite au declarat Filipinelor că au făcut „pași greșiți” în efortul secret de propagandă anti-vax

Departamentul american al Apărării a recunoscut că a răspândit propagandă în Filipine cu scopul de a denigra vaccinul Sinovac al Chinei în timpul pandemiei COVID-19, conform unui document din 25 iunie citat de un fost oficial guvernamental de top la începutul acestei luni. Răspunsul SUA la Filipine a fost relatat într-un podcast de Harry Roque, care a fost purtător de cuvânt al fostului președinte filipinez Rodrigo Duterte. Reuters a analizat ulterior documentul, care nu a fost făcut public de niciun guvern. Agenția de presă a putut verifica conținutul acestuia cu o sursă familiarizată cu răspunsul SUA.

Autoritatea de reglementare a UE susține utilizarea Wegovy de la Novo pentru reducerea riscurilor cardiace

Agenția Europeană pentru Medicamente a sprijinit utilizarea Wegovy de la Novo Nordisk pentru a reduce riscurile cardiace majore și accidentele vasculare cerebrale la adulții supraponderali sau obezi fără diabet, a declarat joi producătorul danez de medicamente. Susținerea din partea comitetului de supraveghere a medicamentelor din Uniunea Europeană vine la două zile după ce Wegovy a obținut o aprobare similară din partea autorității de reglementare din Regatul Unit, în timp ce Food and Drug Administration din SUA a aprobat medicamentul pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare la persoanele cu obezitate la începutul acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel