Știrile zilei în Farma. Insulină retrasă de pe piață. Studii clinice pentru vaccinul chinezesc pentru RSV

stirile zilei in farma - FOTO: Freepik@halalstock
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic.

China a aprobat vaccinul RSV al companiei CSPC Pharma pentru începerea studiilor clinice. Administrația Națională de Produse Medicale din China a acordat aprobarea reglementară pentru începerea studiilor clinice umane pentru candidatul la vaccin împotriva virusului sincițial respirator (RSV) al grupului farmaceutic CSPC Pharmaceutical, a declarat producătorul de medicamente. 

RSV, care prezintă simptome similare cu o răceală dar poate fi fatal pentru copiii mici și adulții mai în vârstă, a contribuit la 17,6% dintr-un grup de pacienți din Beijing care au decedat în decurs de 60 de zile, comparativ cu 7,5% pentru un grup infectat cu virusul gripei A, transmite Reuters.

Senatorul american Sanders, optimist că Novo Nordisk poate fi presat să reducă prețurile medicamentelor Wegovy și Ozempic

Senatorul Bernie Sanders și-a exprimat încrederea că Novo Nordisk poate fi convins să reducă prețurile în Statele Unite ale medicamentelor sale populare pentru pierderea în greutate, Ozempic și Wegovy, prin jenarea publică a companiei pentru diferențele de preț față de cele din alte țări. CEO-ul Novo Nordisk, Lars Jorgensen, urmează să depună mărturie în fața Comitetului Senatului pentru Sănătate, Educație, Muncă și Pensii (HELP), pe tema prețurilor din SUA pentru Ozempic și Wegovy.

Novo Nordisk este investigat pe Capitol Hill pentru retragerea insulinei Levemir de pe piața din SUA

Agenți ai Senatului Statelor Unite se vor întâlni cu executivii Novo Nordisk marți pentru a discuta consecințele deciziei companiei de a opri vânzarea unei dintre insulinele sale de acțiune lungă în țară, au declarat două surse pentru Reuters. Novo Nordisk se va întâlni cu agenții pentru senatorii Jeanne Shaheen, Raphael Warnock și Elizabeth Warren. În aprilie, acești parlamentari au scris companiei exprimând îngrijorare față de decizia sa, anunțată în noiembrie, de a întrerupe definitiv Levemir până la sfârșitul anului 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel