Știrile zilei în Farma și Sănătate. Acuzații de spionaj. Variola maimuței se răspândește

stirile zilei in farma - FOTO: Freepik
Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul farmaceutic și domeniul medical. 

Neuralink-ul lui Musk spune că al doilea implant a decurs bine, fără probleme de retragere a firului. Startup-ul lui Elon Musk, Neuralink, a declarat că implantul său, destinat să permită pacienților paralizați să utilizeze dispozitive digitale doar prin gândire, funcționează bine la un al doilea pacient de probă.

Compania a spus că pacientul, identificat ca Alex, nu a întâmpinat probleme de "retracție a firului", spre deosebire de Noland Arbaugh, primul pacient al Neuralink care a primit implantul în ianuarie.

Astellas din Japonia spune că un angajat a fost acuzat de procurorii chinezi

Autoritățile chineze au acuzat un angajat japonez al Astellas Pharma Inc, reținut din martie 2023, sub suspiciunea de spionaj, a declarat compania farmaceutică japoneză miercuri. Ministerul de Externe al Japoniei a spus că un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, reținut în Beijing anul trecut, a fost acuzat la mijlocul lunii august, fără a identifica persoana. Astellas a spus că era un angajat.

Asistență financiară pentru mpox

Agenția ONU pentru migrație solicită 18,5 milioane de dolari pentru asistență în cadrul focarului de mpox. Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a apelat miercuri pentru 18,5 milioane de dolari în asistență pentru a oferi servicii de sănătate persoanelor afectate de focarul de mpox din Africa de Est și Africa de Sud, conform unei declarații.

"Răspândirea mpox în Africa de Est, Cornul Africii și Africa de Sud este o preocupare gravă, în special pentru populațiile migrante vulnerabile, extrem de mobile și comunitățile dislocate, adesea ignorate în astfel de crize", a spus Amy Pope, Director General al OIM.

Argentina infirmă un caz de mpox

Autoritățile sanitare din Argentina au declarat miercuri că un test pentru a determina dacă un membru al echipajului de pe un vas cu cereale aflat în carantină era infectat cu virusul mpox a ieșit negativ, conform unei declarații a ministerului sănătății. Membrul echipajului, un cetățean indian care dezvoltase leziuni asemănătoare cu chisturi pe piept și față, lucra pe vasul care călătorea pe o rută importantă de mărfuri aproape de orașul portuar de interior Rosario.

Thailanda raportează un caz de mpox la un călător din Africa

Thailanda a detectat un caz de mpox la un bărbat european care a sosit din Africa săptămâna trecută și așteaptă rezultatele testelor pentru a determina tulpina, a declarat miercuri un oficial de control al bolilor. Autoritățile thailandeze trată cazul ca și cum ar fi forma Clade 1 a mpox, deoarece persoana, un bărbat european în vârstă de 66 de ani cu reședință în Thailanda, a sosit pe 14 august dintr-o țară africană unde se răspândește boala, a spus Thongchai Keeratihattayakorn, director general al Departamentului de Control al Bolilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Infecțiile fungice, rezistente la fluconazol

Crossuri externe

pixel