Sezonul gripei: au apărut primele două cazuri în Botoșani
16 ian 2020, 14:32

Răceala, gripă, afecțiuni respiratorii
Primele două cazuri de gripă din acest an au apărut, în județul Botoșani. Cei doi pacienți au vârste cuprinse înte 15 și 49 de ani. De asemenea, peste 350 de cazuri de pneumonie au fost înregistrate în județ.

Autorităţile sanitare din Botoşani au înregistrat, săptămâna trecută, primele două cazuri gripă din acest an, potrivit unei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit datelor comunicate de DSP, cele două persoane care au contactat virusul gripal se încadrează în categoria de vârstă cuprinsă între 15 şi 49 de ani.

De asemenea, în perioada 6- 12 ianuarie, la nivelul judeţului Botoşani au fost înregistrate şi 359 de cazuri de pneumonie, cele mai multe, 103, fiind aferente vârstei cuprinse între 15 şi 49 de ani. De asemenea, 139 de copii, cu vârste de până la 14 ani au fost diagnosticaţi cu pneumonii, potrivit agerpres.ro.

În aceeaşi perioadă de raportare, în Botoşani au fost înregistrate şi 748 de cazuri de infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, în special la copii şi adulţi de până la 49 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?