Semințe de chia: beneficii uimitoare pentru sănătate

Seminte chia
Semințe de chia au o multitudine de beneficii pentru sănătate.

Chia este o plantă originară din Mexic, al cărei nume înseamnă forță. Este cultivată încă de pe vremea Aztecilor care consumau acest aliment. Semințele de chia nu modifică savoarea alimentelor și de aceea pot fi integrate în alimentația zilnică.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale semințelor de chia:

Chia te ajută să îți controlezi foamea: Fiind bogate în fibre te ajută să eviți ronțăiala dintre mese. Se digeră ușor, fapt ce ajută la crearea senzației de sațietate. Cel mai bine este să le consumi la micul dejun, cu lapte sau cu cereale. Au gust de nucă. Chiar dacă nu modifică gustul alimentelor cu care se combină, semințele de chia nu sunt lipsite de gust. Dacă le vei mânca necombinate ei vedea că au un gust mai degrabă dulce, care aduce cu nuca. De aceea sunt foarte bune în combinație cu lactatele, într-o salată, cu legume.

Semințele de chia te ajută să menții o bună hidratare: Chia pot absorbi de 10-12 ori greutatea lor în apă. Adăugate în lichide sau alimente umede aduc un supliment de hidratare. De aceea sunt foarte utilizate de către sportivi. Chia sunt bogate în omega 3.

Ne pot proteja de efectele poluării: În zilele noastre poluarea chimică, tutunul, razele UV sunt pericole de care trebuie să ne ferim, fiindcă au efecte nocive asupra sănătății noastre. Consumul semințelor de chia ne ajută să ne protejăm prin nutrienții pe care îi conțin.

Citește continuarea pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel