Semaforul alimentelor și cum ne ajută să mâncăm sănătos
25 mai 2021, 22:40

Cumpărături la supermarket  FOTO: pixabay
Sistemul numit ”Semaforul alimentelor” a fost dezvoltat de specialiști în nutriție pentru a-i ajuta pe oameni să mănânce sănătos.

Alimentele din supermarketuri primesc fiecare câte o culoare în sistemul numit ”Semaforul alimentelor”. Creat de experți în nutriție, în ”semaforul alimentelor” produsele de la raft sunt semnalizate în cinci culori plecând de la cât de bune sau nocive sunt pentru sănătate.

Mai precis, verde înseamnă că produsul este unul sănătos, galben - recomandă celor care vor să-l cumpere să fie precauți, iar roșu - alimentul ar trebui consumat extrem de rar fiindcă are un conţinut ridicat de grăsimi, zahăr sau sare. De regulă, culoarea roșie este mereu prezentă la rafturile de dulciuri.

Acest sistem se aplică în multe supermarketuri, dar în România un singur lanț de magazine a început să-l aplice. Semaforul alimentelor nu a fost agreat la nivel european pentru toate alimentele deoarece, uneori, zic experți, ar induce clientul în eroare, arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?