Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Alimentele din supermarketuri primesc fiecare câte o culoare în sistemul numit ”Semaforul alimentelor”. Creat de experți în nutriție, în ”semaforul alimentelor” produsele de la raft sunt semnalizate în cinci culori plecând de la cât de bune sau nocive sunt pentru sănătate.
Mai precis, verde înseamnă că produsul este unul sănătos, galben - recomandă celor care vor să-l cumpere să fie precauți, iar roșu - alimentul ar trebui consumat extrem de rar fiindcă are un conţinut ridicat de grăsimi, zahăr sau sare. De regulă, culoarea roșie este mereu prezentă la rafturile de dulciuri.
Acest sistem se aplică în multe supermarketuri, dar în România un singur lanț de magazine a început să-l aplice. Semaforul alimentelor nu a fost agreat la nivel european pentru toate alimentele deoarece, uneori, zic experți, ar induce clientul în eroare, arată Antena 3.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ne credem mai protejați ca niciodată,...
Dispozitivul care poate depista...
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog...
Boala care afectează un milion de...
Cine este Robert Prevost, noul papă...
COVID, impact grav pe termen lung....
Spatele curbat odată cu vârsta: ce...