Restricții în stațiunile montane: ce trebuie să respecte cei care vor petrece vacanța la munte

Iarna
Pandemia vine cu restricții și în sezonul rece, iar cei care vor să-și petreacă vacanța în stațiunile montane trebuie să știe că vor fi obligați să respecte unele măsuri pentru limitarea răspândirii virusului.       

Turiștii care vor petrece timp în stațiunile montane trebuie să respecte o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș a transmis, într-un comunicat de presă, ce măsuri vor fi obligați cei care mere la schi în stațiunile montane. 
„Pentru a preveni o posibilă infecţie, cel mai important lucru în această perioadă este respectarea unor măsuri impuse de administratori, care să limiteze răspândirea virusului”, se arată în comunicatul remis presei.


-respectarea distanţei de 2 metri faţă de celelalte persoane;
-obligativitatea purtării măştii sau a cagulei;
-urcarea pe telescaunul de 2 locuri a 2 persoane cu condiţia sa fie din cadrul aceleiaşi familii sau grup;
-interzicerea staţionării la baza pârtiei a persoanelor care nu schiază, pentru a nu crea aglomeraţie.

„Reamintim faptul că jandarmii de la Posturile Montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa sunt prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice, intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii. Jandarmii montani acţionează zilnic în aceste staţiuni turistice şi trasee montane din judeţ pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel