Remedii naturale pentru albirea dinților: la îndemână și ieftine

Albirea dinților cu metode naturale
Dinții îngălbeniți sau formarea plăcii este o problemă neplăcută, în primul rând din cauza aspectului neplăcut, dar și pentru sănătatea orală. Iată câteva remedii naturale pentru albirea dinților.

Cel mai bun mod de a ne păstra dinții albi este evitarea fumatului și a cafelei și includerea în dietă a fructelor și legumelor crocante, precum mere, morcovi, căpșuni sau țelină. Consumul de lapte și produse lactate ajută la creșterea nivelului de pH și la re-mineralizarea smalțului dinților.

Iată câteva metode

Periați și folosiți ața dentară zilnic

Folosiți o pastă de dinți pentru albire fără prescripție medicală și o periuță de dinți electrică pentru a ajuta la reducerea petelor și a plăcii mai eficient decât cu o perie obișnuită.

Deși este recomandat să vă spălați și să folosiți ața dentară după fiecare masă, dacă faceți acest lucru imediat după masă poate face mai mult rău decât bine. Acidul și zahărul produse imediat după masă slăbesc temporar smalțul dinților și periajul imediat după masă îl poate slăbi și mai mult. Așteptați aproximativ o oră înainte de periaj. Dacă nu, spălați-vă dinții cu o jumătate de oră înainte de a mânca și apoi clătiți-vă gura mai târziu.

Clătiți gura cu ulei de cocos sau susan

Clătirea gurii cu ulei de nucă de cocos, susan sau arbore de ceai vă poate ajuta să scăpați de tartru și placa care provoacă decolorare și, de asemenea, va preveni orice afecțiune a gingiei. Clătiți-vă gura cu două linguri din oricare dintre aceste uleiuri timp de cel puțin cinci minute înainte de a scuipa. Clătiți cu apă călduță. Evitați să mâncați ceva pentru următoarea jumătate de oră. Faceți acest lucru de două ori pe zi pentru a evita orice probleme dentare.

Faceți-vă propria pastă de dinți

Beneficiile pentru sănătate ale busuiocului sfânt aka tulsi includ și îngrijirea dentară și orală, datorită abilităților sale de albire. Creați-vă propria pastă de dinți naturală, măcinând 15-20 de frunze proaspete de busuioc. Spălați-vă dinții folosind această pastă în fiecare dimineață și seara, înainte de culcare.

Folosiți cărbune activ

De asemenea, puteți utiliza cărbune activ pentru a scăpa de placa dentară și de bucăți microscopice care cauzează colorare. Pentru a începe, udați-vă periuța de dinți și înmuiați-o în pulbere de cărbune activ. Spălați-vă dinții așa cum ați face în mod normal, acordând o atenție specială zonelor afectate, apoi clătiți gura. Pentru rezultate optime, faceți acest lucru de două până la trei ori pe săptămână.

Alte măsuri

Ați putea folosi crenguțe de neem ca periuță de dinți pentru a vă spăla dinții dimineața. Mestecarea frunzelor de neem poate ajuta, de asemenea, la prevenirea îngălbenirii dinților.

De asemenea, puteți amesteca câteva picături de ulei esențial de neem cu pasta de dinți obișnuită. O dată pe săptămână, amestecați cantități egale de oțet de mere și apă și plimbați-o prin gură timp de câteva minute. Frecarea dinților cu coajă de banană sau coajă de portocală în fiecare zi poate ajuta, de asemenea, la albirea dinților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel