Raed Arafat: Salvamontul a evoluat mult în ultimii ani. Rolul lor este extrem de important

Salvamontiștii din România aniversează 52 de ani de la înființarea serviciului. Foto: Salvamont Romania
La 52 de ani de la înființarea Salvamont România, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, consideră că serviciul a evoluat mult în ultimii ani și a început să se vadă din ce în mai mult în sistemul de salvare integrat.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a subliniat, într-un mesaj, rolul major al salvamontiștilor.

„Rolul lor este extrem de important, fie că vorbim de Salvamont sau de Salvaspeo - acțiuni de salvări speologice. În ultima perioadă salvamontului i s-a adăugat componenta canină - câinii de avalanșă. Colaborarea cu MAI, SMURD, Jandarmerie sau serviciile de ambulanță au dus la îmbunătățirea activității în zonele montane și la salvarea de vieți. De ziua Salvamont, transmit celor de la serviciile pubilce sau voluntari 'La mulți ani!', mult succes și mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut până acum”, a afirmat, duminică, Raed Arafat, într-un mesaj video pe Facebook cu prilejul Zilei Salvamont.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel