Protest cu 20.000 de oameni, la Leipzig: oamenii se revoltă împotriva măsurilor anti-covid

Covid-19, mască. Foto: Pixabay
Un protest la care au participat 20.000 de oameni a avut loc la Leipzig, în Germania. Oamenii se revoltă împotriva măsurilor anti-covid.

Circa 20.000 de oameni s-au adunat sâmbătă în oraşul Leipzig, estul Germaniei, pentru a protesta împotriva măsurilor menite să ţină sub control pandemia de coronavirus. Foarte puţini protestatari purtau măşti, iar participanţii nu au reuşit să păstreze distanţa minimă recomandată de 1,5 metri.

Autorităţile din oraş au pierdut anterior printr-o decizie judecătorească dreptul de a-i ţine pe demonstranţi în afara centrului oraşului, în contextul în care judecătorii au permis ca evenimentul să aibă loc, dar cu participarea a 16.000 de persoane, noteză Agerpres. Mişcarea Querdenken (Gândire laterală) a organizat protestul împotriva măsurilor de carantină, un prim miting din totalul de 27 planificate pentru acest weekend la Leipzig.
Poliţia germană a ordonat sâmbătă dispersarea manifestanţilor. "Invităm toate persoanele să părăsească imediat" marea piaţă din Leipzig. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel