Prof dr Monica Pop, despre GREȘEALA URIAȘĂ pe care o plătim acum. „La Marele Cutremur aveam!”

Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Prof dr Monica Pop spune că un dezastru n-ar fi trebuit să găsească niciun sistem nepregătit, pentru că există o disciplină în  Medicină care cu asta se ocupă! Dar autoritățile, toate, au făcut o greșeală uriașă, plătită acum de noi toți!  

Prof dr Monica Pop spune că la Marele Cutremur (din 1977), spitalele nu s-au confruntat cu problemele de acum. 

„MEDICINA DE DEZASTRU... Total NEGLIJATĂ STRATEGIC. CÂNDVA  NU ERA AȘA!

Dezastrele există de când lumea, chiar dacă sunt rare (sperăm) și nu trebuie să găsească niciodată un sistem nepregătit. Pregătirea pentru asistența medicală în caz de dezastru, de catastrofă,TREBUIE să existe în strategia oricărui guvern care pune pe plan superior sănătatea. Din păcate, nu se prea gândesc cei în cauză la acest aspect, deși se știe că în orice moment se poate întâmpla o catastrofă, un cataclism, orice e posibil (cutremure, pandemii, inundații grave, etc). Pregătirea constă în existența unor depozite cu materiale în stoc permanent (seringi, perfuzoare, material textil, paturi, mese de operație, substanțe perfuzabile, măști, sonde, medicamente, etc). Acestea se rulează - cu o perioadă înainte de data de expirare, se folosesc în spitale și se înlocuiesc cu altele noi, și tot așa! Asta s-a întâmplat la marele cutremur, au fost de toate, nu a lipsit nimic din cele necesare pentru a salva vieți. Și au fost salvate atâtea! Existau și rezerve alimentare! Rezervele statului!

UNDE AU DISPĂRUT?!

DE CE NU SE GÂNDEȘTE NIMENI?!

DE CE NU PREA MAI AVEM PRODUCȚII AUTOHTONE ȘI IMPORTĂM ORICE??!!”, a scris prof dr Monica Pop, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel