De ce singurătatea ar trebui tratată...
Suprasolicitarea nervoasă, stresul, presiunea timpului prea scurt, toate acestea sunt factori care contribuie la pierderile de memorie. În general nu sunt grave, dar sunt supărătoare. Există, însă, unele chiar la îndemână: plantele de ceai, ori pentru spălat pe cap.
Produsele apicole au fost întotdeauna renumite pentru efectul pe care îl au asupra memoriei. O combinaţie de nucă cu miere şi obligeană asigură o îmbunătăţire vizibilă a memoriei. Nucile zdrobite se pun în borcan, iar peste le se toarnă mierea, până la umplere şi 50 de grame de pulbere de obligeană. Apoi se lasă şapte zile la macerat, amestecând zilnic conţinutul. „Se consumă după fiecare masă, de trei ori pe zi, câte o linguriţă”, recomandă nutriționiștii. Şi polenul crud este de ajutor la îmbunătăţirea memoriei.
De asemenea, există o serie de plante care ajută la îmbunătăţirea memoriei. ”Bulbii de leurdă, în mâncare, dă rezultate excelente pentru îmbunătăţirea memoriei, sau rădăcina de obligeană, mestecată pe post de gumă, pe tot parcursul zilei, ajută la îmbunătăţirea memoriei, dar şi florile de rozmarin. 15 grame de flori opărite cu 50 de mililitri de apă fiartă, se lasă la infuzat 10 minute”, mai arată specialiștii. Spălarea pe cap cu soluţia potrivită, poate îmbunătăţi memoria.
O soluţie surprinzătoare, mai arată nutriționiștii. ”Spălarea pe cap cu apă în care am fiert cimbru şi o lingură de oţet ajută la memorie, pe lângă că face părul frumos. De fapt, acţionează indirect, ajutând la circulaţia sângelui, care desigur ca iriga şi creierul şi va duce la îmbunătăţirea performanţelor memoriei”, explică specialiștii. Ceaiul de roiniţă, arnică şi păpădie este o combinaţie ce poate fi de mare ajutor în problemele de memorie, dar şi cătina, care este foarte apreciată.
Nutriţioniștii spun, însă, că oxigenarea creierului şi curăţarea sângelui sunt factori foarte importanţi pentru o bună ţinere de minte, iar mişcarea este una din cele mai importante elemente. Dar pe lângă asta, mai arată ea, foarte utilă este pulberea de grâu, de orz, de ovăz şi lucernă, sau pulberi de spirulină, chlorella, zeolit şi miere de salcâm.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce singurătatea ar trebui tratată...
Ai auzit de "grounding"? Noua tehnică...
Experimentele pe animale sugerează că...
Vești revoluționare pentru pacienții...
Spălarea hainelor și halatelor...
Probiotice, prebiotice și sănătatea...
A început cu un simplu obicei...
Dispozitivul care poate depista...