Philip Morris International: achiziții de 2 miliarde USD pentru un viitor din produse „fără fum” și „dincolo de nicotină”

La numai cinci luni după ce și-a anunțat public obiectivul de business și anume de a genera peste 50% dintre veniturile sale totale nete din produse fără fum până în 2025, Philip Morris International (PMI) a anunțat deja primele două achiziții extrem de importante în acest demers. 

PMI a încheiat acordul pentru cumpărarea companiei daneze Fertin Pharma A/S – lider în dezvoltarea și fabricarea de produse farmaceutice și de well-being inovatoare bazate pe sisteme de administrare orală și intra-orală. Astfel, Philip Morris International va adăuga capabilităților sale actuale cunoștințe și expertiză în categoria dispozitivelor moderne pentru administrare orală (cum ar fi pliculețele cu nicotină pentru uz oral și drajeuri), ceea ce va oferi consumatorilor o experiență superioară printr-o gamă variată de produse fără fum. De asemenea, PMI va avea acces la la platforme și tehnologii pentru produse pe bază de plante și alte produse de îngrijire, inclusiv pentru soluții fără rețetă și suplimente care îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor în ceea ce privește somnul, energia, starea de calm și concentrarea. 

Peter Halling, CEO al Fertin Pharma a declarat: „ Odată cu noua conducere, Fertin Pharma se va afla într-o poziție ideală pentru a-și continua viziunea și misiunea, inclusiv activitatea în beneficiul clienților noștri. PMI traversează o perioadă de transformare care ne inspiră și are ambiția de a construi un viitor fără fum și de a dezvolta un portofoliu de produse „dincolo de nicotină”. O ambiție care este perfect compatibilă cu cea a Fertin Pharma, și anume, aceea de a le permite oamenilor să aibă o viață mai sănătoasă. În PMI, am descoperit un proprietar și partener nou care ne împărtășește viziunea, care se dedică științei și care va permite companiei Fertin Pharma să se dezvolte în continuare.”

De asemenea, în contextul aceleiași strategii de transformare sustenabilă a business-ului „dincolo de nicotină”, PMI a anunțat și încheierea acordului de achiziție a companiei britanice Vectura Group pentru suma de 1,2 miliarde de dolari. Vectura este un furnizor de soluții inovatoare de administrare a medicamentelor prin inhalare. Compania deține 13 produse principale care se administrează prin inhalare și 11 produse care nu se inhalează, comercializate de unii dintre cei mai importanți parteneri din industria farmaceutică la nivel mondial, precum și un portofoliu divers de parteneriate pentru medicamente aflate în dezvoltare clinică. 

Viitor „dincolo de nicotină”

 

Reprezentanții PMI spun că această achiziție se înscrie în strategia de a investi nu doar într-un viitor fără fum, ci și într-unul profitabil „dincolo de nicotină” („beyond nicotină”). Integrarea companiei Vectura în business-ul PMI îi va permite acesteia din urmă să obțină acces la tehnologii brevetate și expertiză în dezvoltarea farmaceutică pentru a oferi o gamă largă de terapii complexe care se administrează prin inhalare. În plus, va adăuga capital uman complementar prin cei peste peste 200 de cercetători din cadrul Vectura. 

Aceste achiziții și investiții realizate de PMI pentru extinderea portofoliului dincolo de tutun și nicotină, au drept scop generarea unui impact pozitiv asupra societății, după cum declară Jacek Olczak, CEO, Philip Morris International: «Strategia PMI de a construi un portofoliu de produse „dincolo de nicotină” („beyond nicotine”), anunțată în februarie, exprimă o ambiție clară de a valorifica expertiza noastră în dezvoltarea de produse administrate prin inhalare și aerosolizare în domenii adiacente – inclusiv în administrarea medicamentelor pentru afecțiuni respiratorii și în îngrijirea personală – cu scopul de a ajunge la venituri nete de cel puțin 1 miliard USD până în 2025. (...) PMI și-a luat angajamentul de a susține știința și are resursele financiare necesare pentru a încuraja echipa calificată a Vectura să pună în practică o viziune ambițioasă pe termen lung. Împreună, PMI și Vectura pot deveni liderii aceastei categorii globale, care poate aduce beneficii atât pacienților, consumatorilor, sănătății publice, cât și societății în ansamblu.»

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel