Peste 40% dintre români consumă apă minerală plată îmbuteliată. STUDIU

Patru din 10 români (40,8%) obișnuiesc să consume cel mai des apă îmbuteliată minerală plată, iar 17,5% apă îmbuteliată minerală carbogazoasă, potrivit unui studiu.

Studiul, realizat de Reveal Marketing Research, a constatat că 52% din români cred că apa de la chiuvetă nu este complet potabilă, iar consumul acesteia ar putea dăuna sănătății. Doar 30,4% dintre respondenți cred că pot bea direct apă de la chiuvetă fără să o filtreze, iar sănătatea să nu le fie afectată în niciun fel.

O pondere de 18,6% dintre românii care cred că apa de la chiuvetă este complet dăunătoare și preferă să bea doar apă îmbuteliată.

Conform studiului, atributele cele mai importante pentru români, atunci când cumpără apă îmbuteliată sunt: accesibilitatea prețului - menționat de 40,6% dintre consumatori și puritatea apei – menționată de 31,3% dintre cumpărători.

Pentru realizarea studiului au fost derulate 1.010 interviuri online cu respondenți cu vârsta peste 18 ani, online users, pe un eșantion reprezentativ la nivel național urban și rural.

Studiul a fost realizat în perioada 23 aprilie - 4 mai 2021. Eroare de eșantionare +/- 3%. Nivel de încredere 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel