Pepene galben: ce beneficii are fructul parfumat al verii

Pepenele galben conține apă, vitamina C, potasiu și folați, proprietăți excelente pe timp de caniculă.     

Consumul zilnic de pepene galben poate aduce unele beneficii organismului, deoarece este un fruct bogat în vitamine și alți nutrienți. 

Beneficiile și proprietățile pepenelui galben

 

Deși printre substanțele nutritive pe care pepenele le oferă, potasiul, vitamina C și folați, ceea ce se remarcă cel mai mult la acest fruct este conținutul său ridicat de apă. De fapt, compoziția sa este de 92% apă, după cum indică Fundația Spaniolă pentru Nutriție (FEN).

Această cantitate mare de apă face ca acest fruct să fie perfect pentru lunile de vară, deoarece ajută la hidratarea corpului, una dintre recomandările fundamentale și vitale în timpul sezonului estival, mai ales când sosesc valurile de căldură

În plus, în ciuda a ceea ce cred mulți oameni, pepenele galben are o cantitate mai mică de zahăr decât alte fructe, doar 6%. Consumul de pepene galben ca gustare între mese este recomandat, deoarece conține foarte puține calorii. 

Pe de altă parte, se remarcă bogăția de vitamine și minerale. Spre exemplu, pepenele galben este bogat în vitamina C, unul dintre cei mai apreciați nutrienți din fructe. Mai exact, 300 de grame de pepene galben asigură 75% din aportul zilnic recomandat de vitamina C.

Împreună cu portocala, pepenele galben este unul dintre fructele cu cel mai mare conținut de folați. Dacă vitamina C are o mare putere antioxidantă, deoarece contribuie la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative, acidul folic este extrem de important pentru sănătatea celulelor organismului. 

În ceea ce privește mineralele, este demn de remarcat bogăția sa în potasiu, deoarece o porție de pepene galben acoperă 16% din aporturile recomandate de potasiu, unul dintre elementele fundamentale pentru buna funcționare a sistemului nervos și a mușchilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel