Pașaport de zbor: nu te testezi și nu te vaccinezi, nu zbori
24 noi 2020 / 13:48
Pentru a putea zbura cu avionul s-ar putea să avem nevoie de un „pașaport Covid”, care să ateste că am fost vaccinați sau că avem un test negativ.

Asociația Internațională a Transportului Aerioan (IATA) lucrează la o aplicație mobilă care îi va ajuta pe călători să demonstreze că nu au coronavirus, alăturându-se efortului de a introduce așa-numitele „pașapoarte Covid” pentru a accelera revigorarea călătoriilor internaționale.
Travel Pass va afișa rezultatele testelor împreună cu dovada vaccinării, precum și listarea regulilor naționale de intrare și detalii la cele mai apropiate laboratoare, conform Asociației Internaționale a Transportului Aerian. Aplicația va fi, de asemenea, conectată la o copie electronică a pașaportului titularului pentru a-și dovedi identitatea. 
Un program de testare va începe anul acesta, înainte de a ajunge pe dispozitivele Apple Inc. în primul trimestru al anului 2021 și Android din aprilie, au arătat reprezentanții IATA. Călătorii vor putea să-și prezinte statutul autorităților de frontieră sau să prezinte un cod QR pentru scanare.
„Trebuie să avem reguli și standarde globale” cu privire la măsuri precum testarea rapidă și vaccinarea, astfel încât să poată exista un „pas înainte” pentru industrie, a declarat la o televiziune Bloomberg Pieter Elbers, șeful brațului olandez al Air France-KLM.
 
Qantas Airways Ltd. a declarat că vaccinarea împotriva Covid-19 va fi o necesitate pentru pasagerii săi internaționali. Directorul executiv Alan Joyce a declarat pentru Channel 9 din Australia că a discutat ideea cu alte companii aeriene și este probabil să devină o cerință de pre-îmbarcare în întreaga lume. „Va fi o temă obișnuită peste tot,” a spus Joyce, potrivit bloomberg.com.


Ştiri Recomandate

Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Diana Păun: campania de vaccinare anti-COVID este un succes
DEXAMETHASONUM - prospect
Vaccinarea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
DEZBATERE ONLINE: „Vaccinarea, prezent și viitor”
EPTIFIBATIDUM - prospect
Peste 900.000 de români, vaccinați împotriva COVID
Măștile românești, sigure și de calitate
OXYCODONUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri