Partea corpului pe care NU trebuie să o speli NICIODATĂ în duș

Duș
Dermatologii atrag atenția că o anumită parte a corpului nu ar trebui spălată sub duș niciodată. Iată motivele.

Pare ceva natural să te speli pe față în timp ce ești la duș. La urma urmei, este genul de loc în care îți atingi numeroase obiective, de la epilarea părului de pe picioare până la spălarea părului. Cu toate acestea, dermatologii atrag atenția că spălarea feței la duș trebuie evitată din mai multe motive.

Îți deshidratează tenul

În primul rând, cantitatea prea mare de apă venită de la jetul dușului ar putea duce la pierderi majore de umiditate, care ne pot face rău pielii de pe față. „Pielea feței, la fel ca toată pielea, poate deveni prea uscată dacă există prea mult contact cu apa”, a declarat pentru Marie Claire dermatologul  Dr. Hadley King.

Dr. Justine Hextall, consultant dermatolog, este de aceeași părere. Potrivit expertului, cu cât petreceți mai mult la duș, cu atât sunt mai mari șansele să vi să usuce pielea. „Factorii naturali de umiditate precum ceramidele, acizii grași și uleiurile ajută la menținerea nivelului de umiditate în piele”, a explicat dr. Hextall pentru  Woman Health. „Problema este că sunt solubile în apă - așa că dacă îți ții fața sub duș timp de 10 minute, le-ai putea spăla și pe ele, literalmente”.

Citește continuarea și află de ce apa fierbinte este dușmanul pielii, pe Spectacola.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel