Pacienți tratați în podul unui spital fără autorizație ISU, în Cluj. Emanuel Ungureanu: în caz de INCENDIU, personalul nu ar avea pe unde să evacueze pacienții

Emanuel Ungureanu. Foto: Facebook
Parlamentarul Emanuel Ungureanu avertizează că Institutul de Urologie din Cluj are spații medicale într-un pod fără autorizație de construcție și aviz ISU.

Parlamentarul Emanuel Ungureanu atrage atenția, într-o postare pe Facebook, asupra unei situații surprinzătoare: Institutul de Urologie din Cluj are spații medicale și tratează pacienți într-un pod care nu are autorizație de construcție, și nici aviz ISU.

Postarea acestuia:

”ATENȚIE! AVERTISMENT înainte de tragedie! Spital în centrul Clujului fără autorizație de construire și autorizație pentru securitate la incendiu! Institutul de Transplant Cluj-Napoca are spații medicale într-un pod.

Podul apare în acte ca fiind neamenajat și nu are niciun fel de autorizație. Trebuie să construim spitale noi. Consiliul Județean Cluj a promis un nou centru de transplant și sper să îl construiască cât mai curând. În ultimii 4 ani am încercat să trezesc politicienii, societatea civilă și managerii. Am încercat să le arăt pericolul care pândește în fiecare spital insalubru.

Pentru că am arătat realitatea din spitalele României am fost numit circar. Tragediile din ultimii ani ne-au arătat, însă, costul ignoranței. Totuși sunt manageri cărora la pasă. După ce am scos căpușa Lucan care a devalizat Institutul, managerul care a venit a făcut tot ce s-a putut cu resursele pe care le-a avut și a remediat o parte din probleme. Această instituție și-a revenit foarte repede după episodul Lucan și acum performează.

Cum a ajuns Clujul, oraș bogat cu buget de 350.000.000 euro în 2020, să aibă un spital cu spații medicale în pod? În anii de după înființare, Institutul s-a extins, în vremea lui Lucan, iar autorizația de construcție era pentru amenajare pod, nu pentru spații medicale. Vechea conducere nu a făcut demersurile pentru autorizarea spațiilor medicale. Acum sunt spații medicale în pod și autoritățile locale nu au găsit soluții pentru intrarea în legalitate. Între timp, alte instituții ale statului amendează spitalul pentru aceste nereguli. 3500 de bolnavi au fost îngrijiți în acest pod în anul 2019!

Problemele cele mai mari: Institutul a fost verificat de ISU care a descoperit probleme și o parte dintre ele au fost rezolvate, dar podul tot nu are autorizație de construcție. Căile de evacuare sunt puține și neconforme. În caz de incendiu personalul nu ar avea pe unde să evacueze pacienții rapid. Acoperișul are structura din lemn, lemnul putrezește și apa se infiltrează oricât s-ar vărui. Ce se poate face? Este nevoie de un spital nou! Se pot remedia câteva lucruri, precum rețeaua electrică, dar schimbările mari, fundamentale, sunt imposibile. De aceea avem nevoie de spital nou, cu sisteme de protecție împotriva incendiului la nivelul anului 2021.

URGENT! Politicienii trebuie să iasă din birouri și să vină pe teren, să vadă problemele din spitale cu ochii lor. Eu nu pot să fiu prezent peste tot în țară. Vă rog să le scrieți parlamentarilor din județul vostru și să le cereți să se ocupe de problemele din județ, să iasă în teren și să vină cu soluții. Pentru asta îi plătiți! Sănătate!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel