Numărul de ore muncite îți arată dacă ai risc de moarte timpurie. OMS: E timpul ca toată lumea să recunoască!

Instituții declarate focar COVID   Foto: Pixabay
Crezi că muncești prea mult și te simți extenuat? Un studiu recent arată câte ore de lucru pe săptămână devin un pericol real pentru sănătate.

Un studiu publicat de OMS concluzionează că lucrul care este egal cu 55 ore sau depășește acest număr, pe săptămână, este asociat cu o creștere de 35% a riscului de accident vascular cerebral. Adică muncești mai mult, riști să mori de tânăr. A lucra mai mult de 55 de ore pe săptămână ar crește, prin urmare, riscul de deces din cauza bolilor de inimă și din cauza accidentelor vasculare cerebrale.

”Munca de 55 de ore sau mai mult pe săptămână reprezintă un pericol grav pentru sănătate”, a spus dr. Maria Neira, directorul departamentului de mediu, schimbări climatice și sănătate, de la OMS. "Este timpul ca toată lumea - guverne, angajatori și lucrători - să recunoască în cele din urmă că orele lungi de lucru pot duce la moarte prematură", a adăugat ea, conform Lemonde.fr.

Află câte ore muncesc românii pe săptămână, pe DC NEWS

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel