Monturile: care este rețeta sigură pentru vindecarea lor

Monturile înseamnă acele ciocuri dureroase care se dezvoltă la baza degetului mare, al cărui vârf se îndreaptă încet spre interior
Monturile, acele deformări de la degetul mare de la picior, pot să fie și neplăcute, pe lângă ăc sunt inestetice. Medicii spun că există o singură cale de a scăpa de ele.

Monturile care se formează la picioare pot deveni supărătoare, nu doar inestetice. Medicii spun că acestea pot fi vindecate doar pe cale chirurgicală, subliniind că așa-zisele „leacuri” care pot fi găsite pe rețelele de socializare nu fac altceva decât să amăgească pacienții cu vindecări miraculoase.

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe pagina sa de socializare o recomandare pentru acești pacienți, folosind un ton glumeț.

Iată ce a scris el:

„Se întâmplă să aveți o montură la picioruș? Nu aveți? A, nu știți ce e aia montură? Nu-i nimic, vine și explicația. 
Montura e atunci când osul vine câș, iese în evidență, deformează piciorul, deformează pantoful, deformează spațiul și influențează gravitația universului. Iar ca să tratați așa ceva, potrivit experților de pe interneți, nu aveți nevoie de vreun ortoped hiperspecializat, doamne ferește. La ce bun să vă taie ăla oasele? Apelați cu încredere la foile de varză! Puneți-le pe montură și așteptați cinci, cincizeci sau cinci milioane de ani. Dacă totuși au trecut cinci milioane și nu a dispărut montura, luați de la farmacie sau tehnică medicală una bucată orteză cu care sugrumați piciorul, să puneți oasele la capul lor, gândind fără capul vostru, că așa vă spun miile de site-uri întreținute de habarniști care n-au văzut niciodată o carte de medicină. 
Montura nu trece cu varză. Sau cu mititei și muștar. Nici cu orteză. Trece cu bisturiu. Îmi pare rău să vă demoralizez, dar mi-am asumat rolul acesta de mulți ani și asta e, m-am împăcat cu ideea. Genială mi s-a părut o altă fază: unei doamne i s-a recomandat să pună praz în oțet, să-l țină peste noapte și apoi să apeleze la amestec pentru a trata o montură. Doamna a comentat debusolată: și cu prazul ăsta ce fac, îl pun pe picioare sau îl mănânc?”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel