Ministrul Muncii, Raluca Turcan, nemulțumită de „inechitățile” salarizării din sănătate: ne interesează să aducem echitate

Raluca Turcan este nemulțumită de sporurile din sistemul sanitar și spune că unele salarii sunt prea mari.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, spune că sporurile din sistemul sanitar sunt extrem de mari şi că medicii şi asistentele ajung să câştige sume mari. Ministrul mai spune că aceste categorii au furat startul şi este timpul să ne îndreptăm privirea către categoriile cu venituri mai mici.  

"Nu am spus că (medicii - n.r.) au salarii foarte foarte mari, dar sunt inechităţi în salarizarea în sănătate, iar aceste inechităţi pot fi corectate prin modificări la Legea salarizării. 

Personalul TESA e la nivelul anului 2020, iar o parte din medici și asistente au avut parte şi de o creştere a salariilor de bază și de sporuri, exceptat din plafonul de 30 la sută pe care îl prevede Legea salarizării. 

Nu vorbim de toţi medicii şi asistentele, sunt unele categorii, nu contează cine are sporurile şi avansurile, pe noi ne interesează să aducem echitate", a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, citează Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel