Prof. dr. Horațiu Moldovan, alături de miniștrii sănătății din UE la conferinta EPSCO

Prof. dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății participă astăzi alături de miniștrii sănătății din statele membre ale Uniunii Europene la lucrările Consiliul pentru Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori/ EPSCO.

Miniștrii Sănătății din UE dezbat o serie de subiecte de interes propuse de Președinția finlandeza a Consiliului pentru sistemele de sănătate din UE, precum necesitatea elaborării unei Strategii de sănătate mintală la nivelul UE, economia bunăstării, întărirea cooperării pentru asigurarea accesului la medicamente si tratamente inovatoare, digitalizarea sistemelor de sanatate dar si acțiuni care pot fi puse în aplicare având în vedere îmbătrînirea populației, se arată într-un comunicat remis presei. 

"Susținem orice acțiuni si măsuri europene care duc la asigurarea calității serviciilor medicale in beneficiul pacienților. Echipa actuală a Ministerului Sănătății consideră că pacienții români au aceleași drepturi la tratament ca cei din spațiul european și este nevoie de colaborare și măsuri comune privind dezvoltarea de politici pentru îmbătrînirea activă, compatibilizarea sistemelor digitale care să asigure creșterea calității serviciilor medicale, dar si măsuri suplimentare la nivel european in vederea asigurării accesului la medicamente și evitarea discontinuitatilor în aprovizionare", spus prof.dr. Horațiu Moldovan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel